Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Donald Trump'tan açıklama: Görevde olsaydım Ukrayna ve Filistin'de savaş çıkmazdı

CPAC 2024'e katılıp konuşma yapan eski ABD Başkanı Donald Trump, çeşitli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 10:50
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 10:50

Donald Trump'tan açıklama: Görevde olsaydım Ukrayna ve Filistin'de savaş çıkmazdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump Maryland eyaletinde düzenlenen Amerikan Muhafazakar Birliğinin geleneksel Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansında (CPAC 2024) çeşitli açıklamalar yaptı. 

Konferansta konuşma yapan Donald Trump, görevi boyunca hiç savaş çıkmadığına dikkat çekti. “Görevde olsaydım ne Israil’e saldırı ne Ukrayna’da savaş olurdu” diye Trump, DEAŞ’a da değindi. Görev yaptığı dönem boyunca İran’ın iflas ettiğini, Hamas ve Hizbullah’ı finanse edemediğini savunan Trump, bu nedenle şu anda Tahran’ın zenginleştiğini ifade etti.

trump 

Ayrıca Trump, başkan olduğu dönemde kısa süre içinde DEAŞ terör örgütünü de yok ettiğini öne sürdü. Askerlerle görüşmelerinde görevlerini yapmaya izin verilmediğini öğrendiğini belirten Trump, bunu tersine çevirdiğini ve 4 haftalık süre içinde DEAŞ’ı yok ettiğini iddia etti. 

“Chicago sorunu 1 gün, New York sorunu yarım günde çözülür!”

Öte yandan Trump, tüm dünyada baş gösteren mülteci problemine de değindi. 16 milyon insanın sınırdan girdiğini ifade eden Trump, seçilmesi durumunda tüm mültecileri göndereceğini belirtti. Ayrıca, New York ve Chicago’daki soruna değindi. 

donald trump

New York’taki yasa dışı göçmenlerle birlikte Chicago’daki suç oranlarına dikkat çeken Trump, sorunların “çok kısa sürede” çözülebileceğine şöyle dikkat çekti: 

"Chicago'daki sorun bir, New York'taki sorun ise yarım günde çözülebilir."