Domaniç'te yangına hızlı ve koordineli müdahale
Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesi Çatak mevkii'nde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgedeki arazi yapısının zorluğu nedeniyle itfaiye ekipleri tek başına müdahalede güçlük yaşadı; bunun üzerine çevre köylerden destek çağrıldı.
Müdahale nasıl ilerledi:
Yangına müdahale eden ekipler ve köylüler, saha koşullarına uygun araçlarla alevleri sınırlamaya çalıştı. Olay yerine getirilen kepçe, traktör ve su tankerleri ile oluşturulan hatlar, daha sonra bölgeye sevk edilen arazözlerin çalışmalarıyla desteklendi. Yapılan yoğun çalışmalar sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.
Hasar tespiti ve soruşturma:
Yangının geniş bir alanı etkilediği bildirildi; kaç hektarlık alanın zarar gördüğü ise yapılacak saha incelemelerinin ardından belirlenecek. Öte yandan Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının çıkış nedenini tespit etmek amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Bölgedeki vatandaşlar ve yetkililer, yangın sonrası soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve zarar tespitinin tamamlanmasının ardından gerekli önlemlerin açıklanacağını belirtti.
DOMANİÇ’TE YANGINI KEPÇELER VE TRAKTÖRLER DURDURDU