Yerköy'de saman yüklü kamyonette yangın çıktı

Yerköy'de saman yüklü kamyonette çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle, samanlar yola serilip ıslatılarak kontrol altına alındı; inceleme başlatıldı.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 18:21
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 18:22

Yerköy'de saman yüklü kamyonette yangın çıktı

Yerköy'de saman yüklü kamyonette yangın çıktı

Olayın gelişimi

Olay, Yozgat’ın Yerköy ilçesi Ayanoğlu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki eski hastane kavşağında meydana geldi. Bulvar üzerinde seyir halindeki 66 ACJ 040 plakalı saman yüklü kamyonet, henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden alev aldı. Kasadaki samanların hızla tutuşmasıyla yangın büyüdü ve yoğun duman oluştu.

Müdahale ve söndürme çalışmaları

Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Yerköy Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. İtfaiye ekipleri, samanların içten içe yanması ve alevlerin tabana yayılması nedeniyle başlangıçta güçlük yaşadı. Yangının tamamen söndürülebilmesi için kamyonetteki samanlar görevlilerce yola serildi ve tek tek açılarak su ile ıslatıldı. Uzun süren müdahale sonucunda alevler tamamen söndürüldü.

Değerlendirme ve soruşturma

Saman ve benzeri organik yükler içten yanma eğiliminde olup alevlenmeleri hızla büyüyebilir; bu nedenle yangın müdahalelerinde yükün açılarak soğutulması yaygın ve etkili bir yöntemdir. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı ve yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

YOZGAT’IN YERKÖY İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ SAMAN YÜKLÜ BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN ŞEHİRDE KORKU...

YOZGAT’IN YERKÖY İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ SAMAN YÜKLÜ BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN ŞEHİRDE KORKU DOLU ANLARIN YAŞANMASINA NEDEN OLDU.-

YOZGAT’IN YERKÖY İLÇESİNDE SEYİR HALİNDEKİ SAMAN YÜKLÜ BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN ŞEHİRDE KORKU...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.