Dolmabahçe’de volkan: Niang’dan Marsilya için net uyarı

Mamadou Niang, Dolmabahçe atmosferini 'volkan' olarak nitelendirip Beşiktaş taraftarının Marsilya üzerinde devasa baskı kuracağını söyledi.

Yayın Tarihi: 15.09.2026 10:55
Güncelleme Tarihi: 15.09.2026 10:55

Dolmabahçe’de volkan: Niang’dan Marsilya için net uyarı

Mamadou Niang stadyum atmosferini "bir volkan" olarak tanımladı

Hem Olympique Marsilya hem de Beşiktaş formalarını giymiş olan Mamadou Niang, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak maç öncesinde İhlas Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Niang, Marsilya formasıyla çıktığı 227 maçta 100 golle kulüp tarihinin en golcüleri arasında olduğunu ve 2009-2010 sezonunda attığı 18 golle Ligue 1'de gol krallığı yaşadığını hatırlatarak, Dolmabahçe atmosferinin rakipler için belirleyici olabileceğini vurguladı.

taraftar baskısı ve maçın ruh hali:

Niang, Beşiktaş taraftarlarının yarattığı coşkuya dikkat çekti: "Stadyumun içindeki atmosfer kesinlikle bir volkan gibi". Marsilya oyuncularının dışarıda olup bitenleri unutup sadece oyuna konsantre olmaları gerektiğini söyleyen Niang, hem Marsilya hem Beşiktaş (ve Fenerbahçe) taraftarlarını Avrupa'nın en iyi atmosferlerinden bazılarını oluşturan gruplar olarak nitelendirdi. Eski oyuncu, Dolmabahçe'de rakip üzerinde oluşacak yüksek sesli baskının maçın kaderini etkileyebileceğini belirtti.

hücum gücü ve savunmaya düşen görev:

Beşiktaş'ın yeni kadrosunu öven Niang, özellikle Vlahovic'in gelişinin hücum hattını güçlendirdiğini, yanı sıra Hyeon-gyu Oh ve Trossard'ın varlığının savunmayı zorlayacağını söyledi. Marsilya savunmasının bu durumla baş edebilmesi için taktiksel disiplinin, takım halinde kompakt kalmanın ve kolektif dayanışmanın hayati olduğunu vurguladı: aksi takdirde işler karmaşıklaşabilir.

Niang ayrıca Marsilya'nın Avrupa'daki hedefi için birlik olmanın gerekliliğine dikkat çekti ve sezon boyunca takım ruhunu ön planda tutmanın önemine değindi. Karşılaşma için net bir skor tahmini vermekten kaçınan Niang, "İyi olan kazansın!" diyerek iki takıba duyduğu sevgiyi dile getirdi ve maçın tadını çıkarmak için stadyumda olacağını ekledi.

HEM MARSİLYA HEM DE BEŞİKTAŞ FORMALARI GİYMİŞ OLAN MAMADOU NİANG (SOL)

HEM MARSİLYA HEM DE BEŞİKTAŞ FORMALARI GİYMİŞ OLAN MAMADOU NİANG (SOL)

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!