Doğu Kudüs'te Trajik Olay
Doğu Kudüs'ün işgali altındaki Anata beldesinde 17 yaşındaki Şadi Visam Şiyha, taş attığı iddiasıyla İsrail ordusuna bağlı bir keskin nişancı tarafından vurularak hayatını kaybetti.
Olayın Detayları
Filistin'e bağlı Kudüs Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama, Şiyha'nın araba yıkama yerinde çalıştığı sırada vurulduğunu bildirdi. Açıklamada, "İşgal devleti askerleri tarafından vurulan 17 yaşındaki kardeşimiz şehit oldu" denildi.
Filistin resmi haber ajansı WAFAya göre, Şiyha, ayrım duvarıyla çevrili Batı Şeria'daki iş yerinde, İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.
Ölümlerin Artışı
Bu trajik olayla birlikte, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 625'e ulaştı. Aynı tarihten itibaren, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların artmasıyla birlikte, gözaltı ve baskın olaylarında dikkat çekici bir yükseliş gözlemleniyor.