Doğa içinde yaban mersini terapisiyle Alzheimer hastalarına sosyal destek

Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi sakinleri, uzman eşliğinde yaban mersini toplayıp açık havada fiziksel ve sosyal terapi yaşadı.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 09:52
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 09:53

Doğa içinde yaban mersini terapisiyle Alzheimer hastalarına sosyal destek

Doğa içinde yaban mersini terapisiyle Alzheimer hastalarına sosyal destek

Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi sakinleri, merkez tarafından düzenlenen doğa temelli etkinlik kapsamında yaban mersini bahçesine götürüldü. Uzman personel eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar dalından taze meyve toplarken açık havada hareket etme ve sosyalleşme imkanı buldu.

etkinlikte neler yapıldı:

Merkez sakinleri, bahçede yaban mersini toplamanın yanı sıra birbiriyle sohbet edip topladıkları meyveleri paylaştı ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Etkinlik hem hafif fiziksel egzersiz hem de bilişsel uyarım sağladı. Daha önce marul fidesi dikme, sergi ziyaretleri ve kuşaklar arası buluşma gibi organizasyonlara katılan grup, doğa temelli aktiviteleri düzenli olarak sürdürüyor.

amaç ve uzman görüşü:

Merkezde görevli gerontolog Fatma Şenocak, yaşlıların açık havada daha fazla vakit geçirmesinin hedeflendiğini ve etkinliklerin sosyal açıdan zenginleştirici etkisine dikkat çekti. Şenocak etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün Alzheimer hastalarımızla birlikte yaban mersini toplamaya geldik. Biz yaşlılarımızı bir izolasyonda tutmak değil de daha çok topluma katmak istiyoruz. Yaban mersini, demans ve türevlerinde tüketimi uygun görülen, özünden ilaç ham maddesi elde edilen bir meyve türüdür. Bugün hem tıbbi açıdan katkı sağlamak hem de yaşlılarımızla sosyalleşmek istedik".

Merkez yetkilileri, doğa temelli uygulamaların devam edeceğini belirterek benzer etkinliklerin hem bakım kalitesini artırdığını hem de hastaların gündelik yaşam kalitesine olumlu katkı sunduğunu vurguladı.

DÜZCE BELEDİYESİ ERTAN UÇAR ALZHEİMER HASTALARI GÜNDÜZ BAKIM MERKEZİ’NDEN HİZMET ALAN VATANDAŞLAR...

DÜZCE BELEDİYESİ ERTAN UÇAR ALZHEİMER HASTALARI GÜNDÜZ BAKIM MERKEZİ’NDEN HİZMET ALAN VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL BİR ETKİNLİK DÜZENLENDİ. ALZHEİMER HASTALARI, DOĞAYLA İÇ İÇE DALINDAN YABAN MERSİNİ TOPLADI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.