diyarbakır ziyaretinde birlik ve eğitim mesajı
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Bilal Erdoğan, Diyarbakır'daki programı kapsamında Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camiinde namaz kıldı, vatandaşlarla buluştu ve bölge temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan camide, Van'da 2024 yılında kaybolduktan sonra ölü bulunan Rojin Kabaişin babası Nizamettin Kabaiş ile de kısa bir görüşme yaptı.
ziyaretin eğitim odağı ve buluşmalar:
Erdoğan, TGTV olarak Diyarbakır'a geldiklerini belirterek icra kurulu üyeleri ve vakıf bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte olduklarını söyledi. Eğitim öğretim yılının ilk gününde kentte bulunmayı amaçladıklarını aktaran Erdoğan, "İki tane okul ziyaret ettik öğleden önce. Çocuklarımızla ve öğretmenlerimizle oturup sohbet ettik" dedi. Ziyaretlerde öğrenciler ve eğitimcilerle yapılan kısa sohbetlerin, bölgedeki sosyal bağların güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
"terörsüz Türkiye süreci" üzerine değerlendirme:
Bilal Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecinin önemine vurgu yaparak bu topraklarda kardeşlik ve birliğin hakim kılınmasının, özellikle çocukların geleceği açısından kritik olduğunu ifade etti. Erdoğan, sürece ilişkin değerlendirmelerinde şu görüşleri paylaştı: "Bu topraklarda kardeşliği, birliği hakim kılmamız çok önemli, özellikle çocuklarımızın geleceği için önemli." Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki paydaşlarla güçlenmesi, şubelerin ve temsilciliklerin faaliyetlerinin artırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.
Erdoğan sözlerine, "Her kesimin bu sürece destek vermek için elinden geleni yapmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadesini de ekleyerek toplumsal uzlaşı ve ortak çaba çağrısında bulundu. "Artık yani oldurmamak için maksat oldurmamak olursa bunun için bahane bulmak çok kolay. Ama eğer maksadımız birliğimizi, beraberliğimizi, daha aydınlık yarınlarımızı sağlamaksa o zaman herkes kendinden bir şey koyması lazım. Herkesin elini taşın altına koyması lazım diye düşünüyorum" dedi.
rovjin kabaiş'in ailesinin talebi ve yanıt:
Ulu Camide yapılan görüşmede Nizamettin Kabaiş, kızının ölümünün aydınlatılması için destek talebinde bulundu. Kabaiş'in bu talebine Bilal Erdoğan, "Ateş düştüğü yeri yakar. İnşallah yargı içinde çözülür" diyerek yargı sürecine vurgu yaptı.
Günün ilerleyen saatlerinde Erdoğan'ın Organize Sanayi Bölgesinde iş insanlarıyla bir araya gelmesi ve bölgedeki ekonomik aktörlerle görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. TGTV'nin yaklaşımı, eğitim, sivil toplum ve yerel aktörlerle iş birliğini güçlendirerek bölgedeki barış ve refah ortamının desteklenmesine odaklanıyor.
TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER VAKFI (TGTV) BAŞKANI BİLAL ERDOĞAN ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNMAK ÜZERE DİYARBAKIR’A GELDİ.