Diyarbakır kırsalında örtü yangınına müdahale sürüyor
Lice ve Hani kırsalındaki yangında ekipler yerleşimleri korumaya çalışıyor
Güncelleme: Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Lice'nin kırsal Duru ve Arıklı Mahalleleri ile Hani ilçesinin kırsal Gömeç Mahallesi arasındaki bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı.
Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Diyarbakır Valiliği açıklamasında, yangının bugün saat 11.00 sıralarında Lice ilçesine bağlı Arıklı, Duru, Uçarlı, Ziyaret, Serin, Argül ve Kılıçlı mahallelerinin kırsal alanlarında çıktığı belirtildi.
Açıklamada, şu ana kadar 3 vatandaşın dumandan hafif şekilde etkilendiği, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildikleri kaydedildi.
Yangın söndürme ve soğutma çalışmaları, Valiliğin koordinasyonunda; Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları ve çevre illerden gelen destek ekipleriyle aralıksız sürdürülmektedir. Halen yangın bölgesinde 74 araç ve 226 personel görev yapmaktadır.
Saat 22.30 itibarıyla yerleşim yerlerini ciddi şekilde tehdit eden bir durum bulunmadığı bildirildi. Yetkililer, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri kırsalındaki ormanlık alanda çıkan yangınlara müdahale ediliyor.