DİSİDER Başkanı Akbaş'ın değerlendirmesi
Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin önümüzdeki günlerde ele alacağı 'terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı. Akbaş, söz konusu çerçeve yasa teklifinin sadece hukuki bir düzenleme olmanın ötesinde, ülke huzuru ve ekonomik kalkınma açısından belirleyici bir adım olma potansiyeli taşıdığını ifade etti.
Çatışmanın ekonomik maliyeti ve beklenen kazanımlar:
Akbaş, yarım asra yaklaşan çatışmalı ortamın ülkenin yalnızca güvenliğini değil, ekonomik kalkınma, yatırım, istihdam, eğitim ve turizm gibi alanlarda da ağır maliyetler ortaya koyduğunu belirtti. Bu nedenle kalıcı huzur ve güven ortamını güçlendirecek demokratik ve hukuki adımların, bölge ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Dernek başkanı, toplumun geniş kesimlerinde kalıcı huzur beklentisi bulunduğunu; bu beklentinin TBMM'nin yürütülecek çalışmalarıyla daha da sağlamlaşacağını vurguladı. Akbaş, 'Bundan en çok bölge insanı ve ülke ekonomisi kazanacaktır' diyerek beklentiyi özetledi.
İş dünyasının öncelikleri ve DİSİDER'in tutumu:
Akbaş, iş dünyası olarak temel beklentilerinin güven ve istikrarın kalıcı hale gelmesi, yatırım ikliminin güçlenmesi ile üretim, ihracat ve istihdamın artması olduğunu söyledi. Özellikle Diyarbakır ve çevresinin sahip olduğu potansiyelin, huzur ortamıyla birlikte ekonomiye daha etkin şekilde kazandırılacağını belirtti.
Akbaş, sözlerini şu ana fikirle tamamladı: "Barışın ekonomik karşılığı üretimdir. Üretimin karşılığı istihdamdır. İstihdamın karşılığı ise toplumsal refahtır." DİSİDER olarak, Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacak her türlü demokratik, hukuki ve yapıcı adımı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.
DİSİDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEYHMUS AKBAŞ AÇIKLAMALARDA BULUNDU