Diyarbakır'ın 5 ilçesine spor tesisleri yapılacak

Spor Toto'da imzalanan protokolle Diyarbakır'ın 5 ilçesine gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve sentetik çim sahalar yapılacak.

Yayın Tarihi: 18.06.2026 09:42
Güncelleme Tarihi: 18.06.2026 09:45

Diyarbakır'ın 5 ilçesine spor tesisleri yapılacak

Diyarbakır'ın 5 ilçesine spor tesisleri yapılacak

Spor Toto Teşkilat Başkanlığında düzenlenen törende, Diyarbakır'ın beş ilçesine spor tesisleri yapılması için protokol imzalandı.

Toplantıya AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ile Suna Kepoğlu Ataman, Kulp Kaymakamı Burak Akeller, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenk Öztekin katıldı.

Protokolün kapsamı

İmzalanan protokole göre yapılacak tesisler şunlar:

Bağlar: salonlu gençlik merkezi

Dicle: yarı olimpik yüzme havuzu

Çınar: 10 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

Eğil: 3 adet sentetik çim yüzeyli halı saha

Çermik: 4 adet sentetik çim yüzeyli halı saha

Bu düzenleme, bölgedeki gençlerin spor altyapısına erişimini artırmayı ve yerel spor faaliyetlerini desteklemeyi hedefliyor. Protokolün uygulama takvimi ve uygulama detayları yetkililer tarafından belirlenecek.

DİYARBAKIR'IN 5 İLÇESİNE GENÇLİK MERKEZİ, YÜZME HAVUZU, ÇİM SAHA YAPILMASI İÇİN PROTOKOL...

DİYARBAKIR'IN 5 İLÇESİNE GENÇLİK MERKEZİ, YÜZME HAVUZU, ÇİM SAHA YAPILMASI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI.

DİYARBAKIR'IN 5 İLÇESİNE GENÇLİK MERKEZİ, YÜZME HAVUZU, ÇİM SAHA YAPILMASI İÇİN PROTOKOL...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!