Diyarbakır’da yaklaşık 3 metre uzunluğunda yılan görüntülendi
Çınar ilçesinin kırsal Halıören Mahallesi nde arazide yürüyen bir vatandaş, yaklaşık 3 metre uzunluğunda siyah bir yılanla karşılaştı. Vatandaş yılanla temas kurmayarak, bir müddet cep telefonuyla görüntüledi.
görüntünün ayrıntıları
Görüntülerde yılanın taşlık arazide sürünerek ilerlediği ve kısa sürede bulunduğu zeminde kaybolduğu görülüyor. Vatandaşın yılanla doğrudan temastan kaçınması ve olayı cep telefonuyla kayda alması, olayın güvenli biçimde belgelenmesini sağladı.
durumun değerlendirilmesi ve öneriler
Benzer gözlemler kırsal alanlarda zaman zaman yaşanabilir. Bu tür durumlarda yılanlara yaklaşmamak, provoke etmemek ve çevredeki çocuk veya hayvanları uzaklaştırmak temel önlemlerdir. Gerekli durumlarda yerel yetkililere ya da ilgili birimlere bilgi verilmesi faydalı olabilir. Görüntü kaydedildiyse, delil niteliğinde saklanması ileride başvurularda yardımcı olabilir.
Vatandaşlar, bölgedeki doğal yaşamı gözlemlerken temkinli davranmalı; yılanın bulunduğu alanlarda trafik ve tarımsal faaliyetlerde dikkatli olunmalıdır.
DİYARBAKIR'IN ÇINAR İLÇESİNDE YAKLAŞIK 3 METRE UZUNLUĞUNDA YILAN GÖRÜNTÜLENDİ.