Diyarbakır'da sulama borusundan porsuklar çıktı

Bismil'de sulama borusundan iki porsuk çıktı; çiftçiler tarafından görüntülendi ve hayvanların IUCN korumasında olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 13.06.2026 20:03
Güncelleme Tarihi: 13.06.2026 20:08

Diyarbakır'da sulama borusundan porsuklar çıktı

Diyarbakır'da sulama borusundan porsuklar çıktı

Bismil ilçesi Yukarısalat ve Köprüköy mahalleleri mevkisinde, sulama sezonu öncesinde tarım arazilerindeki sulama borularının bakım ve kaynak işlemlerini tamamlayan çiftçilerin, sisteme su verilmesinin ardından iki porsuk çıktığını fark ettiği belirtildi.

Çiftçilerin gözlemleri

Olay, Ahmet Çelebi ve Şafak Gündüz'e ait sulama hattında görüldü. Hattaki porsuklar, Mehmet Can Gündüz tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaşananı anlatan Mehmet İnanç, boruların bakımını tamamladıktan sonra su verildiğini ve bir süre sonra borulardan iki porsukun çıktığını söyledi.

Doğal yaşam açısından değerlendirme

Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından koruma altında kabul edilen porsukların, bir süre çevrede dolaştıktan sonra otluk alana yönelerek gözden kaybolduğu ifade edildi. Bölge sakinleri, uzun zamandır bu tür hayvanları çevrede görmediklerini belirterek ortaya çıkışlarını doğal yaşam açısından sevindirici buldu.

Olay, sulama altyapılarının yeraltı habitatlarına ev sahipliği yapabileceğini ve tarımsal bakım çalışmalarında yaban hayatının dikkate alınmasının önemini göstermesi bakımından dikkat çekiyor.

DİYARBAKIR'IN BİSMİL İLÇESİNDE TARLADAKİ SULAMA BORUSUNDAN İKİ PORSUK ÇIKTI.

DİYARBAKIR'IN BİSMİL İLÇESİNDE TARLADAKİ SULAMA BORUSUNDAN İKİ PORSUK ÇIKTI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.