Diyarbakır'da Sıcak Hava Günlük Yaşamı Etkiledi
Diyarbakır'da etkili olan sıcak hava dalgası kent yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Araç içi termometrelerde 38 derece ölçülürken, şehir genelindeki dijital termometreler 37-38 derece aralığında değerler gösterdi; sıcaklığın zaman zaman 40 dereceye yaklaştığı bildirildi.
Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
Kavurucu sıcaklardan korunmak isteyen vatandaşlar parklar, ağaç altları ve diğer gölgelik alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Bazı kişiler güneşin etkisinden korunmak için sokaklarda şemsiye kullanırken, serinlemek isteyen ailelerin çocukları Sur ilçesindeki Anzele havuzu çevresinde yoğunluk oluşturdu.
Yüksek sıcaklıklar yalnızca insanları değil hayvanları da etkiledi; kent merkezindeki birçok hayvan gölgelik alanlara sığındı ve su kaynaklarının çevresinde toplandı.
Sağlık Kuruluşlarına Başvurular Arttı
Sıcak havanın etkisiyle bazı vatandaşlarda bulantı, kusma, halsizlik ve sıcak çarpması şikayetleri görüldü ve çok sayıda kişi bu rahatsızlıklarla sağlık kuruluşlarına başvurdu. Yetkililer, sıcak havaya karşı tedbir alınmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
DİYARBAKIR’DA HAVA SICAKLIĞININ 35 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKMASIYLA VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI. İL GENELİNDE TERMOMETRELER 37-38 DERECEYİ GÖSTERİRKEN, SERİNLEMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR GÖLGELİK ALANLARA AKIN ETTİ. SICAK HAVADAN ETKİLENEN BAZI VATANDAŞLAR ŞEMSİYEYLE DOLAŞIRKEN, ÇOCUKLAR İSE TARİHİ ANZELE HAVUZU’NDA SERİNLEDİ.