Diyarbakır'da Narin Güran davasında 15 sanığın yargılanmasına devam edildi

Diyarbakır'da Narin Güran davasında tutuksuz 12 sanık ve adli süreçteki 3 çocuğun yargılanması sürdü; mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yayın Tarihi: 01.10.2026 14:49
Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 14:53

Diyarbakır'da Narin Güran davasında 15 sanığın yargılanmasına devam edildi

duruşma detayları:

Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, dosyadaki isimlerden 7 sanık ile adli süreçteki 2 çocuk ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

Duruşmada hazır bulunan sanıklar savunma yaparak beraat talep etti. Mahkeme, diğer sanıkların ve adli süreçteki çocuğun savunmalarının alınması ile eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

iddianame ve suçlamalar:

Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos 2024'te kaybolan ve 8 Eylül 2024'te Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran olayıyla ilgili suçlamalar yer alıyor. Hazırlanan iddianamede, 12 kişi ile adli süreçteki 3 çocuk hakkında suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

mahkemenin değerlendirmesi ve süreç:

Mahkeme, dosyada halen giderilmesi gereken eksikler bulunduğunu belirterek, savunmaların tamamlanmasının önemine vurgu yaptı. Cumhuriyet savcısının sanıkların mevcut hallerinin devamı yönündeki mütalaası kaydedildi. Erteleme kararı, hem eksik delil ve belgelerin tamamlanması hem de duruşmaya katılmayan sanıkların savunmalarının alınması için alındı.

Yargılama sürecinde, iddianamedeki noktalara ilişkin delil ve savunmaların tamamlanması bekleniyor; bir sonraki duruşma tarihinde eksikliklerin giderilmiş olması hedefleniyor.

DİYARBAKIR 17. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEKİ DURUŞMAYA 7 SANIK İLE ADLİ SÜREÇTEKİ 2 ÇOCUK İLE...

DİYARBAKIR 17. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEKİ DURUŞMAYA 7 SANIK İLE ADLİ SÜREÇTEKİ 2 ÇOCUK İLE AVUKATLARI KATILDI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.