Diyarbakır’da kavşağa yaklaşırken şerit değiştiren sürücüler dronla tespit edilerek cezai işlem uygulandı

Diyarbakır Trafik Denetleme ekipleri, KGYS'ye entegre dron sistemiyle kavşağa yaklaşırken şerit değiştiren sürücüleri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

Yayın Tarihi: 07.01.2026 13:38
Güncelleme Tarihi: 07.01.2026 13:38

Diyarbakır’da kavşağa yaklaşırken şerit değiştiren sürücüler dronla tespit edilerek cezai işlem uygulandı

Diyarbakır’da kavşağa yaklaşırken şerit değiştiren sürücüler dronla tespit edilerek cezai işlem uygulandı

Denetim yöntemi ve amaç

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşların can ile mal güvenliğini korumak amacıyla denetimlerini teknolojik altyapıyla güçlendiriyor. Kentteki denetimler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) entegre kameralar üzerinden yürütülen çalışmaların tamamlayıcısı olarak devreye alınan dron sistemi ile sürdürülüyor.

Hedeflenen ihlal ve uygulama

Denetimlerin odağında, kavşaklara yaklaşırken şerit değiştiren sürücüler yer aldı. Bu davranışın kavşaklarda geçiş önceliğine ilişkin tartışmalara, zincirleme kural ihlallerine ve trafik sıkışıklığına yol açtığı tespit edildi. Yapılan kontrollerde ihlal tespit edilen sürücülere trafik cezaları uygulandı.

Denetimlerin devamı

Trafikte saygı standartlarını korumak ve güvenliği artırmak amacıyla, dron sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak yapan sürücüler dronla tespit edildi

Kaynak yapan sürücüler dronla tespit edildi

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!