Diyarbakır'da Kaçırılan Narin Güran'ın Ölümü: Tutuklanan Hediye Güran'ın İfadesi ve Tutuklama Gerekçesi

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklanan Hediye Güran'ın ifadesinde çelişkili beyanlar dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 19:11

Diyarbakır'da Kaçırılan Narin Güran'ın Ölümü: Tutuklanan Hediye Güran'ın İfadesi ve Tutuklama Gerekçesi

Diyarbakır'da Narin Güran'ın Ölümü Soruşturması

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 39 yaşındaki Hediye Güran "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklandı. Savcılıktaki ifadesinde Narin'in kaybolduğu tarihten birkaç gün sonra cep telefonunu değiştirdiğini belirtti.

İfade ve İddialar

Hediye Güran, eski cep telefonunun bozuk olduğunu ve yeni bir telefon aldığını savunarak, "Eski telefonum evde bulunuyordu ve beni almaya gelen jandarma görevlilerine teslim ettim." şeklinde konuştu. Narin Güran'ın cesedinin bulunduğu yerin yanında kaybolma tarihinden itibaren gelişmeler dikkat çekiciydi.

Olay Günü Olayları

Narin Güran'ın kaybolduğu günde, Hediye Güran, Narin'in annesi Yüksel Güran'a ait çamaşırları yıkadığı ve saat 15.00 civarında Narin'in evine gittiği belirtildi. Burada Eren adındaki oğulun, annesinin uyuduğunu aktardığını ifade etti. Hediye Güran, o gün Narin'i ve eşinin kullandığı aracı görmediğini iddia etti. Ancak cep telefonu kayıtlarına göre, Narin'in kaybolmasından önce Salim Güran ile bir görüşme yaptığı belirlendi.

Tutuklama Gerekçesi

Kıdemli Sulh Ceza Hakimliği, Hediye Güran'ın tutuklanma gerekçesinde, beyanlarının dosyadaki diğer ifadelerle çeliştiğini, şüphelinin delilleri karartma ihtimalinin bulunduğunu ve kaçma şüphesinin mevcut olduğunu ifade etti. Hakimlik, Hediye Güran'ın tutuklanmasının yargı sürecinde adli kontrol uygulamalarının yetersiz kalacağına kanaat getirdi.

Bu olay, Diyarbakır'da yaşanan korkunç bir olayı daha derinlemesine incelemek açısından önem taşıyor ve adaletin sağlanması için gereken tüm hukuki süreçlerin titizlikle yürütülmesi gerekiyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı