Diyarbakır'da JASAT Koordineli Operasyon: Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 108 Kişi Yakalandı

Diyarbakır'da JASAT koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 108 kişi yakalandı; zanlılar adli makamlara sevk edildi.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 09:52
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 09:52

Diyarbakır'da JASAT Koordineli Operasyon: Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 108 Kişi Yakalandı

Diyarbakır'da JASAT Koordineli Operasyonlarda 108 Kişi Yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 108 şahıs yakalandı. Operasyonlar, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinasyonunda ve İlçe Jandarma Komutanlıkları işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Operasyonun Detayları ve Suç Dağılımı

Yakalananlar arasında; kasten öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, hırsızlık, gece vakti silah ile yağma, ruhsatsız silah ve mermileri taşıma veya bulundurma gibi suçlardan aranan şahıslar bulunuyor.

Yakalananların ceza sürelerine göre dağılımı ise şu şekilde:

10-20 yıl arası: 11 kişi

5-10 yıl arası: 29 kişi

2-5 yıl arası: 45 kişi

2 yıl altı: 23 kişi

Sonuç ve Hukuki Süreç

Yakalanan 108 şahsın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildiği bildirildi. Operasyonlar, bölgedeki asayişin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışma dizisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Değerlendirme: JASAT koordinasyonunda icra edilen bu tür operasyonlar, yakalama emirleri bulunan şahısların tespit ve yakalanmasında etkin bir yöntem olarak öne çıkıyor. İl ve ilçe birimleri arasındaki koordinasyonun sürdürülmesi, adli süreçlerin işleyişi ve kamu güvenliğinin korunması açısından önem taşıyor.

DİYARBAKIR’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI...

DİYARBAKIR’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN 108 KİŞİ YAKALANDI

DİYARBAKIR’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.