Diyarbakır’da işçi servisi yayaya çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Kaza, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu 10'uncu kilometrede bulunan Pirinçlik köprülü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Şanlıurfa istikametinden Diyarbakır yönüne seyir halinde olan 21 AAT 661 plakalı işçi servisi minibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan Abdülkadir Aslan'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs ters döndü.
Müdahale ve yaralıların durumu
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık, polis ve jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Abdülkadir Aslan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan minibüs şoförü ile üç yolcu, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Zincirleme kaza
Kazanın hemen ardından bölgede duran veya yavaşlayan araçlar nedeniyle aynı noktada bir zincirleme trafik kazası yaşandı. Zincirleme kazaya; 21 AET 576 plakalı halk otobüsü, 21 ACR 080 plakalı otomobil ve 21 AEG 987 plakalı ticari kargo aracı karıştı. Bu kazada araçlarda maddi hasar oluştu ve trafikte kısa süreli aksama yaşandı.
İnceleme başlatıldı
Bölgedeki her iki kaza ile ilgili olarak yetkili birimler tarafından soruşturma ve inceleme başlatıldı. Olay yerinde yapılan müdahaleler ve kaza tespit çalışmalarının ardından trafiğin normale döndürülmesi için gerekli işlemler yapıldı.
DİYARBAKIR’DA ŞANLIURFA KARAYOLUNDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN ABDÜLKADİR ASLAN HAYATINI KAYBETTİ. KAZADA İŞÇİ SERVİSİ MİNİBÜS TERS DÖNERKEN, ŞOFÖR DAHİL 4 KİŞİ YARALANDI.