Diyarbakır'da 11 yıllık cinayet dosyası JASAT tarafından çözüldü: 6 tutuklama

Diyarbakır'da 29 Ağustos 2015'te öldürülen V.Ç.'nin dosyası JASAT'ın teknik ve istihbari çalışmalarıyla aydınlatıldı; 6 zanlı tutuklandı.

Yayın Tarihi: 19.01.2026 12:01
Güncelleme Tarihi: 19.01.2026 12:12

Diyarbakır'da 11 yıllık cinayet dosyası JASAT tarafından çözüldü: 6 tutuklama

Diyarbakır'da 11 yıllık cinayet dosyası JASAT tarafından çözüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 29 Ağustos 2015 tarihinde uzun namlulu silahla hayatını kaybeden V.Ç. ile ilgili dosya, İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin yürüttüğü kapsamlı çalışma sonucu çözüme kavuştu.

Olayın arka planı

Olayın faili ya da faillerinin tespit edilememesi nedeniyle dosya jandarma dedektifleri tarafından yeniden ele alındı. Olay, Sur ilçesi sınırlarındaki 29 Ağustos 2015 tarihli saldırıda gerçekleştirilmişti. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda çok kurumlu bir çalışma başlatıldı.

Soruşturma yöntemi ve sonuç

Çalışma grubunda İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT timleri, Kriminal Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kom Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı yer aldı. Yapılan teknik verilerin analizi ve detaylı saha araştırmaları sonucu, dosyanın 11 yıldır kapalı kalan yönleri aydınlatıldı. İncelemede, V.Ç.'nin 6 şahıs tarafından iştirak halinde kasten öldürüldüğü tespit edildi.

Belirlenen katil zanlılarının tamamı yakalanarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklanarak Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Değerlendirme

Vakada öne çıkan husus, uzun süren bir dosyanın teknik-istikrarlı çalışmalarla çözüme kavuşturulması oldu. Kurumlar arası koordinasyon ve kriminal-istikbari verilerin bütünleşik kullanımı, dosyanın tekrar açılmasından sonuç alınmasına kadar belirleyici rol oynadı.

DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDE 11 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN VATANDAŞIN KATİL ZANLILARI, İL JANDARMA...

DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDE 11 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN VATANDAŞIN KATİL ZANLILARI, İL JANDARMA KOMUTANLIĞI JASAT EKİPLERİNİN YOĞUN ÇALIŞMASI İLE YAKALANDI.

DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDE 11 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN VATANDAŞIN KATİL ZANLILARI, İL JANDARMA...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!