DOLAR
42,84 -0,05%
EURO
50,61 0,11%
ALTIN
6.170,66 0,17%
BITCOIN
3.744.609,59 0,6%

Diyarbakır'da 10 günde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da 10 günde düzenlenen 41 operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ve gözaltılar sonucu 16 zanlı tutuklandı, 12'si adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 25.09.2025 08:28
Güncelleme Tarihi: 25.09.2025 08:28

Diyarbakır'da 10 günde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da 10 günde 41 operasyon: 16 tutuklama

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin son 10 gündeki çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önüne geçmeye dönük operasyonlar yoğunlaştırıldı. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda hem sokak satıcılarına hem de ticaretini yapan şüphelilere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Ele geçirilen maddeler ve miktarlar

Operasyonlar neticesinde emniyet ekiplerince ele geçirilen maddeler ve miktarlar şöyle kaydedildi: 22 kilo 500 gram skunk, 6 kilo 500 gram toz esrar ve helikopter destekli tarım arazisinde yapılan aramada 12 bin 865 kök Hint keneviri bulundu.

Gözaltılar ve adli süreç

Yürütülen operasyonlarda toplam 40 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemler sırasında bir yabancı uyruklu şahsın hastanedeki vücut muayenesinde 97 kapsül halinde 300 gram eroin ile 435 gram sentetik uyuşturucu tespit edildi.

İşlemleri tamamlanan zanlılardan 12'si serbest bırakıldı, diğerleri adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 16'sı tutuklandı, 12'si adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Çalışmaların devamı

Yetkililer, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda yürütülen operasyonların uyuşturucu ticaretinin kesintiye uğratılmasına yönelik kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtiyor. Ele geçirilen miktarlar ve adli işlemler, bölgedeki mücadele yoğunluğunun ve çok yönlü soruşturmaların sürdüğünü gösteriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı