Diyarbakır Çermik'te aç kalan kurt sürüsü yerleşim yerine indi
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, doğal yaşam alanlarında yiyecek bulamayan kurt sürüsünün yerleşim yerlerine indiği bildirildi. Olay, ilçenin Kızılyamaç mevkiinde gerçekleşti.
Olayın detayları
Görgü tanıklarının aktardığına göre, yaklaşık 10 kurttan oluşan sürü yerleşim yerlerine kadar indi. Bu durumu gören vatandaşlar paniğe kapıldı ve bölgeden uzaklaştı.
Görüntüler
O anlar, Fırat Tüysüz isimli vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde sürünün yerleşim alanına yaklaştığı anlar kaydedildi.
Değerlendirme
Bu tür davranışlar, doğal yaşam alanlarındaki besin kıtlığı veya yaşam alanı daralmasının bir sonucu olarak görülebilir. Yerleşim alanlarına inen kurt sürüleri, vahşi yaşam ile insan yerleşimleri arasındaki etkileşimin arttığına işaret edebilir.
Vatandaşların dikkatli olması, evcil hayvanlarını kontrol altında tutması ve benzer durumlarda yetkili mercilere bilgi vermesi önem taşıyor.
DİYARBAKIR’IN ÇERMİK İLÇESİNDE, DOĞAL YAŞAM ALANLARINDA YİYECEK BULAMAYAN KURT SÜRÜSÜ, YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ.