DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.847.132,14 -0,03%

Diyanet: Mevlid-i Nebi Haftası davetiyelerinin 'altın varak' olduğu iddiası doğru değil

Diyanet, Mevlid-i Nebi Haftası davetiyelerinin 'altın varak' iddiasını yalanlayarak tasarruf tedbirlerine uyulduğunu ve baskının standart tekniklerle yapıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.08.2025 15:44
Güncelleme Tarihi: 31.08.2025 15:44

Diyanet: Mevlid-i Nebi Haftası davetiyelerinin 'altın varak' olduğu iddiası doğru değil

Diyanet İşleri Başkanlığı iddiaları reddetti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası için hazırlanan davetiyelerin 'altın varaklı' olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Başkanlık açıklamasında, söz konusu iddiaların kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ve bunun düzeltilmesi gerektiği vurgulandı.

Davetiyelerin hazırlanış biçimi

Açıklamada, davetiyelerin yalnızca Hicri 1500. yıl anısına hazırlanan kültürel hatıra niteliğinde olduğu belirtildi. Davetiyelerin piyasadaki standart baskı teknikleriyle hazırlandığı, daha önce Başkanlığın hiçbir davetiyesinde altın süsleme unsurlarına yer verilmediği ifade edildi.

Başkanlık, davetiyelerin sade bir üslupla tasarlandığını; ön yüzünde gül motifi, arka yüzünde ise program bilgilerinin yer aldığını açıkladı. Ayrıca birçok davetiyenin dijital olarak iletildiği kaydedildi.

Etkinlik kapsamı ve tema

Açıklamada bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nın, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin Hicri 1500. yılı olması vesilesiyle Cumhurbaşkanlığının himayelerinde 'Doğumunun 1500. Yılında Alemlere Rahmet Hz. Muhammed' temasıyla kutlanacağı hatırlatıldı. Etkinliklerin 3 Eylül 2025 - 23 Ağustos 2026 tarihleri arasında süreceği ve yılın önemine uygun şekilde planlandığı belirtildi.

Yanıltıcı haberler ve hukuki adım

Başkanlık, haberlere konu olan paylaşımların yanıltıcı, iyi niyet taşımayan ve maksatlı olduğunu belirterek, bu tür haberleri yayımlayan medya ve sosyal medya hesapları hakkında hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı