Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mahremiyet Vurgusu

Ali Erbaş, mahremiyetin korunmasına dair önemli uyarılarda bulundu. Aile içinde gizlilik ve saygının önemi vurgulandı.

Yayın Tarihi: 14.02.2025 21:14
Güncelleme Tarihi: 14.02.2025 21:14

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mahremiyet Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mahremiyetin Önemi Üzerine Hutbe Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'daki Aynalı Çeşme Camisi'nde gerçekleştirdiği hutbede, her bireyin doğuştan sahip olduğu vazgeçilmez temel haklardan birinin mahremiyet olduğunu vurguladı. Erbaş, bedenin mahremiyetinin korunması gerektiğini belirterek, "Kişisel bilgiler her bireyin mahremidir, hiç kimse bir başkasının bilgilerini rızası dışında elde edemez ve paylaşamaz," dedi.

Mahremiyetin Din ve Ahlaki Değeri

Hutbede Erbaş, ev ve iş yerinin mahremiyetine de dikkat çekerek, mahremiyetin dinin sabitelerinden olduğunu ve zamana ya da mekâna göre değişmeyeceğini ifade etti. İslam'a göre mahremiyetin sınırlarının Kur'an ve sünnet tarafından belirlendiğini belirtti.

İletişim Araçlarının Rolü

Erbaş, televizyon, radyo ve sosyal medyanın bazı olumsuz etkilerine dikkat çekti. Bu araçların, zina ve alkol gibi haramların normalleşmesine zemin hazırladığını söyleyen Erbaş, "Bedenin teşhiri teşvik edilmektedir, ahlaki sapkınlık ve cinsiyetsizleştirme özendirilmektedir," şeklinde konuştu.

Aile İçindeki Gizliliğin Önemi

Erbaş, ailede kadın ve erkeğin birbirlerinin kusurlarını örten, sırlarını saklayan iki sırdaş olduğunu vurgulayarak, "Müslüman, eşinin özel hallerini ve çocuklarının mahremiyetini dijital mecralar dahil hiçbir ortamda paylaşmamalıdır," dedi. Aile içindeki mahrem bilgilerin dışarıda tartışılmasının, hem kul hakkı ihlali hem de ahlaki bir sorun olduğunu ifade etti.

İnsanların Duyarlılığına Çağrı

Evlerin kapılarının kilitli olduğu, mahremiyetin ön planda olduğu dönemlerle günümüz arasındaki farklara da dikkat çeken Erbaş, herkesin daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti. "Mahremiyeti ihlal eden paylaşımlardan sakınmalıyız," uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih'teki Aynalı Çeşme Camisi'nde hutbe irat etti, cuma...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih'teki Aynalı Çeşme Camisi'nde hutbe irat etti, cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih'teki Aynalı Çeşme Camisi'nde hutbe irat etti, cuma...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih'teki Aynalı Çeşme Camisi'nde hutbe irat etti, cuma namazını kıldırdı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı