DOLAR
42,73 -0,02%
EURO
50,21 -0,04%
ALTIN
5.999,91 -0,66%
BITCOIN
3.764.442,52 -2,34%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İyilik Haftası'na Özel Etkinlikler Düzenleyecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İyilik Haftası'nda gerçekleştirilecek etkinliklerle toplumsal iyilik bilincini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.02.2025 21:07
Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 21:07

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İyilik Haftası'na Özel Etkinlikler Düzenleyecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İyilik Haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle, iyilik bilincini canlı tutmanın ve bu konuda toplumsal bir bilinç oluşmasına katkı sağlamanın gayreti içerisinde olacaklarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, ramazan ayında yürütülecek din hizmetlerine ilişkin il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Erbaş, yeryüzünün pek çok noktasından acı ve gözyaşı içinde feryatların yükseldiğine dikkat çekerek, Filistin'de yapılan zulümlerin yürekleri kanatmaya devam ettiğini belirtti.

Bugün insanlığın en büyük sorununun iyiliğe uzaklığı, merhamete ilgisizliği, sevgiye susamışlığı olduğunu vurgulayan Erbaş, "Dünyayı, paylaşıldıkça çoğalan iyilik değiştirecektir" bilinciyle bir iyilik seferberliği başlatarak, hayatı ve yeryüzünü güzelleştirme mecburiyetinde olduklarını ifade etti.

Erbaş, bu yıl İyilik Haftası'nın ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle özel bir gayretle kutlanacağını belirterek, "Yüce Rabbimizin 'kötülüğü iyilikle sav' fermanını hayat düsturu edinerek kötülüklerle kuşatılan yeryüzünde iyiliği, umudu, kardeşliği, sevgiyi çoğaltmaya çalışacağız. İyilik hareketinin ulusal ve uluslararası boyutta yaygınlaşmasına vesile olacak etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

İyilik Haftası kapsamında iyilik konusunun ele alınacağını anlatan Erbaş, vaaz, hutbe, televizyon ve radyo programları, panel ve konferanslar aracılığıyla topluma yönelik çalışmalar yapılarak iyilik konusunda farkındalık oluşturulacağını ifade etti.

Etkinliklerin şehit yakını, gazi, yoksul, engelli, kimsesiz, yaşlı, tutuklu, hükümlü, hasta ve yetimler gibi ilgiye muhtaç kesimleri de kapsayacak şekilde toplumun tamamını kuşatacak nitelikte olmasına dikkat edileceği belirtildi. Bu kesimlerin korunması, gözetilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için özellikle toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Orta ve lise öğretimi seviyesindeki öğrenciler ile üniversite kampüslerinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında konferans, panel ve ziyaretler gerçekleştirileceği, çocuk evi, sevgi evi, huzurevi ve kadın konukevi gibi sosyal hizmet kurumlarına ziyaretler düzenleneceği kaydedildi.

Erbaş, ayrıca ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve Kur'an kursu öğrencilerine yönelik yarışmalar, çocuk şenlikleri ve gençlik şölenleri düzenleyeceklerini, orta ve yükseköğretim öğrencileriyle etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Toplumun dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi kesimlerine yönelik iyilik sofraları kurulacağını da belirten Erbaş, katılımcılardan her alanda iyilik ahlakına ve iyiliğin gücüne vurgu yaparak farkındalığı güçlendirmek için çalışmalarını istedi. Ayrıca, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, 2025 yılında ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik çeşitli etkinlikler ve projeler hayata geçiriyoruz" diyerek bu çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı