DOLAR
39,61 -0,07%
EURO
45,97 -0,09%
ALTIN
4.240,71 -0,23%
BITCOIN
4.204.088,74 -0,15%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslamofobi ile Mücadele Günü'nde Önemli Mesajlar Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslamofobi kavramının gerçek anlamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 15.03.2025 15:09
Güncelleme Tarihi: 15.03.2025 15:09

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslamofobi ile Mücadele Günü'nde Önemli Mesajlar Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' dolayısıyla sosyal medya hesabında dikkat çekici mesajlar paylaştı.

Erbaş, mesajında, "Başta Filistin ve Gazze olmak üzere dünyanın gözü önünde Müslümanlara yönelik işledikleri soykırım ve katliamların üzerini örtmek için ortaya atılan 'İslamofobi' kavramı, esasında İslam düşmanlığının bir bahanesi ve bir akıl tutulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü vesilesiyle yeniden vurgulayan Erbaş, bu kirli zihniyetlere karşı kararlı bir mücadele sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, dinlerinin ve medeniyetlerinin temel değerlerini peygamberi bir metotla, Kur'ani bir ruhla tüm insanlığa duyurmayı amaçladıklarını ifade etti.