DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2025 Hac Organizasyonu Basın Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2025 Hac Organizasyonu'nda 84 bin 942 vatandaşın kutsal topraklarda olacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.05.2025 12:56
Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 12:56

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2025 Hac Organizasyonu Basın Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 Yılı Hac Organizasyonu basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu yıl 84 bin 942 vatandaşın hac ibadeti için kutsal topraklara geleceğini belirtti. Hac adaylarının %51,5'inin kadın, %48,5'inin ise erkeklerden oluştuğunu ifade eden Erbaş, Mekke'nin İslam tarihindeki önemine de vurgu yaptı.

Erbaş, yaptığı konuşmada, "Kur'an-ı Kerim'in gelişine şahit olan topraklarda bulunuyoruz. Mekke, Allah'ın fazlı, keremi ve ihsanıyla bereketlenmiş bir şehirdir," dedi. Mekke'nin İslam'ın tebliğinin başladığı yer olduğunu ifade eden Erbaş, bu toprakların insanlığın tarihi için taşıdığı anlamı dile getirdi.

Hac ibadetinin sadece bir mekâna yapılan davet olmadığını söyleyen Erbaş, bu davetin temel amacının insanları hakikatle buluşturmak olduğunu açıkladı. Hac, bir arınma ve yenilenme iklimi olarak tarif edilirken, Müslümanlar arasında evrensel bir kardeşlik buluşması olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, "Hac, Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde barındıran ve sayısız güzelliklere vesile olan bir ibadettir," dedi.

Bu yıl hacca gelen vatandaşların yaş ortalamasının 60 olduğunu belirten Erbaş, şu ana kadar kutsal topraklarda bulunan 8 vatandaşın vefat ettiğini, hepsine Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti. Arafat için hazırlıkların tamamlandığını, çadırların klima ile donatıldığını ve seyyar hastanelerin kurulduğunu sözlerine ekledi.

Erbaş, toplantıda ayrıca, "Müslümanlar olarak vahdet şuurunu güçlendirmeye ihtiyacımız var," diyerek birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemini vurguladı. Bunun, insanların karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için gerekli olduğunun altını çizdi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Kadir Dinç ve Selim Argun ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke Din Hizmetleri Ataşeliğinde düzenlenen 2025 Yılı Hac...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke Din Hizmetleri Ataşeliğinde düzenlenen 2025 Yılı Hac Organizasyonu'na ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke Din Hizmetleri Ataşeliğinde düzenlenen 2025 Yılı Hac...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke Din Hizmetleri Ataşeliğinde düzenlenen 2025 Yılı Hac Organizasyonu'na ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı