Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "1500. Mevlid-i Nebi Yılı STK Temsilcileri İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, insanlığın Kur'an-ı Kerim'in ilkelerine olan ihtiyacının giderek arttığını belirtti.
Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, "Kur'an-ı Kerim'in ilkelerine, insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için ihtiva ettiği mesajlara, o gün insanlık ne kadar muhtaçsa, bugün ondan daha fazla muhtaç. Kıyamete kadar da bu ihtiyaç devam edecek," dedi.
Hz. Muhammed'in 1500. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini hatırlatan Erbaş, "Rabb'im hayırlı, mübarek eylesin. En güzel şekilde anlamayı, anlatmayı, idrak etmeyi ve onun insanlığa kazandırdığı değerleri her vesileyle ulaştırmayı Rabb'im bizlere nasip eylesin," şeklinde konuştu.
İlkelerin önemine değinen Erbaş, "Bu da Peygamber Efendimizin evrenselliğinin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor. Cenabıhakk'ın, Peygamber Efendimize nasip etmiş olduğu en büyük mucizesi Kur'an-ı Kerim'dir," ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları İbrahim Hilmi Karslı, Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "1500. Mevlid-i Nebi Yılı STK Temsilcileri İstişare ve Müzakere Toplantısı"na katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "1500. Mevlid-i Nebi Yılı STK Temsilcileri İstişare ve Müzakere Toplantısı"na katıldı.