Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Diyanet her gün etli yemeklerin olduğu menüyü yalanladı! Hukuki yollara başvuracak

Lüks araç kiralama işlemleri ile son haftalarda gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özel yemek listesi herkesi şok etti! Gıda enflasyonun bir hayli yüksek olduğu Türkiye’de Diyanet’in haftanın dört günü et içeren bir yemek listesi hazırlattığı iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ise söz konusu habere yalanlama geldi.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 10:47
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 10:47

Diyanet her gün etli yemeklerin olduğu menüyü yalanladı! Hukuki yollara başvuracak

Diyanet İşleri Başkanlığı için kiralanan lüks otomobillerin ardından kamuoyu gündeminden düşmeyen Ali Erbaş, bu defa da lüks yemek listesi ile gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Elazığ’daki aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun özel bir yemek listesi talep ettiği öne sürüldü. Öne sürülen iddialara göre özel yemek listesinde haftanın dört günü et, kebap, iskender, biftek ve benzeri et grubu yemekler olduğu öğrenildi. Diyanet ise yemek ihalesinin çarpıtıldığını ve kamuoyunun yanıltıldığını öne süren bir açıklama yaptı. 

Diyanet yalanladı! 

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Yapılan açıklamada söz konusu haberlerle ilgili hukuki yollara başvurulacağını belirtti. Diyanet Akademisi Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi'nde 26 Mart tarihinde aday din görevlileri için yapılan yemek ihalesinin çarpıtıldığı aktarıldı. 

Yapılan açıklamada 28 akademi merkezinden 6’sında yemek alım hizmeti yapıldığı, 6 akademi merkezinde kişi başı 375 liayı aşmayacak hesaplama ile ihale gerçekleştirildiği belirtildi. Elazığ Harput Akademi Merkezi'nde ise ihaleye verilen 7 teklifin 4’ünün geçerli sayıldığı aktarıldı. Bu kapsamda da 210 günlük 190 aday din görevlisine 3 öğün yemek şeklinde yapılan ihalenin de azami 325 TL belirlendiği kaydedildi.  

Diyanet hukuki sürece başvuracak 

Söz konusu haberlerin içeriği ile ilgisi bulunmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın fotoğraflarının kullanıldığı da aktarıldı. Söz konusu haberlerde Ali Erbaş’ın 2023 Hac döneminde Mekke’de hacıların yemek hazırladığı mutfağın denetimindeki fotoğrafların kullanıldığı öğrenildi. Haberlerde Erbaş’ın fotoğraflarının kulla anılarak kamuoyunda olumsuz algı yaratılmaya çalışıldığı aktarılan açıklamada, hukuki yollara başvurulacağı kaydedildi. 

İşte o gündem olan yemek listesi: 

diyanet yemek menüsü