Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

DİSK’ten asgari ücretliye yılda 4 kez zam talebi

2024 asgari ücret zam pazarlığı devam ediyor. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, yılda 4 kez güncellenmesini istedi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 16:39
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 16:39

DİSK’ten asgari ücretliye yılda 4 kez zam talebi

Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin görüşmeler devam ederken, işçilerin taleplerini dile getiren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 11 farklı kentte işçi buluşmaları düzenledi. Buluşmaların son durağı İstanbul Beşiktaş oldu.

İŞÇİLER MEYDANLARDA

DİSK’in düzenlediği işçi buluşmasına, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. İşçiler, “Gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşayacak bir ücret” sloganlarıyla meydanda toplandı.

ÇERKEZOĞLU: ASGARİ ÜCRETLİ 22 ALTIN KAYBETTİ

Buluşmanın basın açıklamasını yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekti.

Çerkezoğlu, ''Günlerdir gelirde adalet vergide adalet insanca yaşayacak bir ücret için alanlarda, meydanlarda, sokaklardayız. İş yerlerinden başlayan bu mücadelemiz geçtiğimiz ay İstanbul’dan Ankara’ya yaptığımız yürüyüşle devam etti ve bu yürüyüşte İstanbul’da Kadıköy Meydanı'ndan yola çıkarken yine burada olduğu gibi bütün dostlarımızla yoldaşlarımızla birlikteydik bu yolu yalnız yürümeyeceğiz dedik. Gerçekten de öyle oldu. Gelirde adalet istiyoruz; vergide adalet istiyoruz. Hepimiz çalışıyoruz üretiyoruz ve hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı almak için mücadele veriyoruz.'' İfadelerini kullandı

Çerkezoğlu, “2013 yılında bir asgari ücretli bir yıllık geliri ile 31 Cumhuriyet altını alırken, bugün bir asgari ücretli ancak 9 tane altın alabiliyor bir yıllık geliriyle. Yani bir asgari ücretli bu 10 yılda 22 Cumhuriyet altını kaybetti.” dedi.

Çerkezoğlu, asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için yılda 4 kez güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Çerkezoğlu, “Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir. Bu, asgari ücretlinin alım gücünü korumak için zorunludur.” diye konuştu.

İŞÇİLERDEN DESTEK

Çerkezoğlu’nun konuşmasının ardından, işçiler alkışlarla destek verdi. DİSK, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçilerin sesi olmaya devam edeceğini duyurdu.