Dışişleri Bakanlığı'ndan Çarpıcı Açıklama: Netanyahu ve Savaş Kabinesi Barışın Önündeki En Büyük Engel

Dışişleri Bakanlığı, bölgesel barışın engeline dair sert mesajlar verdi. Netanyahu ve savaş kabinesi suçlandı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 02:42
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 02:42

Dışişleri Bakanlığı'ndan Çarpıcı Açıklama: Netanyahu ve Savaş Kabinesi Barışın Önündeki En Büyük Engel

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Uyarı

Dışişleri Bakanlığı, son günlerde İsrail yönetiminin Türkiye ve Birleşmiş Milletler'i (BM) hedef almasının beklenmedik bir durum olmadığını ifade etti. Bakanlık, bölgesel barışın en büyük tehdidinin Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetinin savaş politikaları olduğunu belirtti.

İsrail Yönetiminin Eylemleri Eleştirildi

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Uluslararası hukuku ve normları hiçe sayarak Gazze'de 40 binden fazla sivili, kadın ve çocuk demeden katleden, dünyaya soykırım yapan ve bulunduğu bölgede işgal ve devlet terörü uygulayan İsrail yönetiminin ülkemizi ve BM'yi hedef alması bizim açımızdan sürpriz değildir," denildi.

Uluslararası İzolasyon ve Acziyet Vurgusu

Yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin, Lübnan ve Suriye'de uyguladığı terörün, uluslararası düzeydeki izolasyonunun bir yansıması olduğu açıklandı. Bakanlık, "Bölgesel barışın önündeki en büyük engel Netanyahu ve savaş kabinesidir" ifadesini kullandı.

Siyasi Çıkarlar ve İthamlar

Son olarak, "Savaşı bölgeye yayarak kendi siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Netanyahu hükümetinin bir üyesinin (İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz) kişisel çıkarları için kullandığı seviyesiz ithamları, önceden olduğu gibi şimdi de dikkate almıyoruz," ifadesi yer aldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı