DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.796.059,93 1,3%

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Liderler Zirvesi Açıklaması

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, AB Zirvesi sonuçlarının Yunanistan ve GKRY'nin uluslararası hukuka aykırı iddialarına zemin hazırladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 27.06.2025 23:52
Güncelleme Tarihi: 27.06.2025 23:52

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Liderler Zirvesi Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Zirvesi Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde kabul edilen sonuçların Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) uluslararası hukuka ve hakkaniyet ilkesine aykırı maksimalist iddialarını AB'ye dayatmaya yönelik çabalarının devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Keçeli, X sosyal medya hesabından AB Liderler Zirvesi'nin sonuçları hakkında yaptığı açıklamada, “26 Haziran'da gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi'nde kabul edilen sonuçlar, Yunanistan'ın ve GKRY'nin uluslararası hukuka ve hakkaniyet ilkesine aykırı maksimalist iddialarını AB’ye dayatmaya yönelik çabalarının devam ettiğini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Libya arasında Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına yönelik 2019'da akdedilen Mutabakat Muhtırası'nın, Türkiye'nin meşru hak ve çıkarlarının çiğnenmesine asla izin vermeyeceğini gösterdiğini vurgulayan Keçeli, “AB'nin deniz sınırlandırması gibi hukuki ve teknik boyutları bulunan hassas bir konuda siyasi saiklerle taraflı açıklamalar yapmasının, bölgesel huzur ve istikrara hizmet etmediği” açıklamasında bulundu.

Keçeli, bu nedenle “AB'nin hukuki geçerlilik taşımayan iddiaları benimsemek yerine tüm üyelerini uluslararası hukuka riayet etmeye davet etmesi” gerektiğini belirterek, “Türkiye, Doğu Akdeniz'de meşru hak ve çıkarlarını uluslararası hukuk çerçevesinde kararlılıkla savunmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı