Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dışişleri Bakanlığı, 33. Arap Birliği Zirvesi'nde alınan Filistin kararlarını memnuniyetle karşıladı

Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn'de gerçekleştirilen 33. Arap Birliği Zirvesi'nde alınan Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyor. Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 17.05.2024 19:48
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 19:48

Dışişleri Bakanlığı, 33. Arap Birliği Zirvesi'nde alınan Filistin kararlarını memnuniyetle karşıladı

Dışişleri: Arap Birliği Zirvesi'ndeki Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilen 33. Arap Birliği Zirvesi'nde alınan Filistin ile ilgili kararları memnuniyetle karşıladı. Bahreyn Deklarasyonu'nda yer alan ve 16 Mayıs'ta kabul edilen Filistin kararlarının, İsrail tarafından Gazze'de devam eden zulmün sonlandırılmasına ve Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasına katkı sağlayacağına inanılıyor.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn Deklarasyonu'ndaki Filistin kararlarının memnuniyetle karşılandığı vurgulandı. Bahreyn Zirvesi'nde alınan kararların, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in Filistin'e sağlayacağı somut katkılarla hayata geçirilmesinin beklendiği belirtildi.

Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, Gazze'de acil ateşkes sağlanması ve bağımsız Filistin devletinin oluşması için uluslararası barış konferansı çağrısı yapıldı. Zirvenin sonuç bildirisinde ise İsrail'in Gazze'deki acımasız saldırıları şiddetle kınandı.

Liderler, İsrail'in sivil Filistin halkına yönelik işlediği suçları ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayarak, Gazze'deki sivillerin hedef alınmasını ve kuşatmanın insani felaketlere yol açmasını eleştirdi. İki devletli çözümün uygulanıncaya kadar Birleşmiş Milletler Geçici Görev Güçleri'nin işgal altındaki Filistin topraklarında konuşlandırılması ve Filistin'in BM'ye tam üyeliği talepleri de dile getirildi.

Dışişleri Bakanlığı, zirvede alınan bu kararların Filistin'in haklı mücadelesine destek olduğunu ve barışın sağlanması yönünde önemli adımlar olduğunu ifade etti.