Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Suriye konulu uluslararası konferans kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile bir araya geldi.
Bakanlığın X hesabından yapılan paylaşıma göre, Yılmaz ve Pedersen’in görüşmesinde, Suriye'deki son gelişmeler ve BM'nin ülkedeki çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.
Konferans, Suriye'den, bölgeden ve Avrupa-Atlantik coğrafyasından paydaş ülkelerin yanı sıra ilgili uluslararası kuruluş temsilcilerini bir araya getirerek, Suriye'de istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik atılabilecek adımları tartışmayı amaçlıyor.
Bu konferans, 14 Aralık 2024'te Ürdün'ün Akabe kentinde ve 12 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Suriye konulu toplantıların devamı niteliğinde gerçekleştirilmektedir.