DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,12 -0,1%
ALTIN
5.936,08 -0,65%
BITCOIN
3.821.691,25 -0,96%

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: Bosna Hersek'in İstikrarı ve Refahı Önceliğimizdir

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Bosna Hersek'in istikrarı ve refahını Türkiye için öncelikli hedef olarak belirtti.

Yayın Tarihi: 20.05.2025 14:26
Güncelleme Tarihi: 20.05.2025 14:26

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: Bosna Hersek'in İstikrarı ve Refahı Önceliğimizdir

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Türkiye'nin Bosna Hersek'e olan desteğinin önemini vurgulayarak, "Bosna Hersek'in istikrarı ve refahı Türkiye için her zaman öncelikli olmuştur," dedi. Bozay, Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Mostar 2025: Gelecek İçin Diyalog Uluslararası Konferansı"na katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansta gazetecilere konuşan Bozay, Bosna Hersek'in Türk halkının gönlündeki özel yerini ifade ederek, "Tarihi, kültürel, ekonomik ve kan bağları ile Bosna Hersek, Türkiye için vazgeçilmezdir," şeklinde belirtti. Bozay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk devlet ricalinin Bosna Hersek’in zorlu zamanlarında yanında olduğunu ifade ederek, bu bağlamda Türkiye'nin destekleyici rolünün altını çizdi.

Bozay, gençlerin Bosna Hersek'teki geleceğinin önemli bir kilit taşı olduğunu belirterek, özellikle bankacılık, sağlık ve eğitim sektörlerinde çeşitli projeler geliştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, 4 Haziran'dan itibaren Mostar'a başlayacak uçuşların, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğini ifade etti.

Türkiye'nin Bosna Hersek'teki Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu'nda (EUFOR) yer aldığını hatırlatan Bozay, bölgedeki siyasi krize dair de önemli mesajlar verdi. "Türk diplomasisi, dünyanın sayılı diplomasilerindendir," diyen Bozay, Türkiye'nin Balkanlar'daki varlığının devam edeceğini vurguladı.

Bozay son olarak, Türkiye’nin deneyimlerinin diğer bölge ülkelerine yol göstereceğine ve bu sayede istikrara katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki "Mostar 2025:...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki "Mostar 2025: Gelecek İçin Diyalog Uluslararası Konferansı"na katıldı. Bozay, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki "Mostar 2025:...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki "Mostar 2025: Gelecek İçin Diyalog Uluslararası Konferansı"na katıldı. Bozay, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı