Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Diş hekimi ve ebeleri ilgilendiren karar açıklandı! 9 bin sağlık çalışanı alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına dair detayları aktardı…

Yayın Tarihi: 01.03.2024 17:08
Güncelleme Tarihi: 01.03.2024 17:08

Diş hekimi ve ebeleri ilgilendiren karar açıklandı! 9 bin sağlık çalışanı alınacak

Sağlık alanında çeşitli düzenlemelere imza atılacak olan yeni yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararda, 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacağı belirtilirken, personel sayısının artışına dair karar da Resmi Gazete’de kendine yer buldu. 

Yayımlanan yeni yasa kapsamında sağlık personeli sayısı 27 binden 36 bine kadar yükseldi. Böylelikle de 9 bin personelin alımının yapılmasının önü de açılmış oldu. 

Ebelerin görev tanımında değişiklik! 

Bir diğer yandan, ebelerin görev tanımında değişiklik de yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte ebelerin artık doğumlarda aktif olarak görev alabileceği ve küçük tıbbi müdahalelerin yapılabileceği de belirtildi. 

Diş hekimlerinin görevine ek geldi! 

Yayımlanan karar kapsamında yeni mezun diş hekimlerinin de bağımsız muayenelerde aktif olarak görev alabileceği bildirildi. Aynı zamanda yasa, yerli ilaç sektörünü de destekliyor olacak. İlaç ruhsatlandırma süresini kolaylaştıracak olan süreçte iki aylık bekleme süresi de kaldırılacak. Böylelikle de ruhsatname harçları yeni kriterlere göre belirleniyor olacak. 

Bakan Koca duyuruyu yaptı! 

Söz konusu değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuru da yapıldı. Bakan Koca, söz konusu kararnamenin sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.