DOLAR
42,55 -0,02%
EURO
49,6 -0,09%
ALTIN
5.725,88 0,23%
BITCOIN
3.834.829,7 0,63%

Dila Yüksel anısına İskenderun’da görsel sanatlar atölyesi açıldı

İzmir 2020 depreminde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Dila Yüksel anısına Hatay İskenderun'da Şemsettin Mursaloğlu Lisesi'nde görsel sanatlar atölyesi açıldı.

Yayın Tarihi: 28.10.2025 10:15
Güncelleme Tarihi: 28.10.2025 10:15

Dila Yüksel anısına İskenderun’da görsel sanatlar atölyesi açıldı

Dila Yüksel anısına İskenderun’da görsel sanatlar atölyesi açıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Şemsettin Mursaloğlu Lisesinde, İzmir'de 2020 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Dila Yüksel anısına oluşturulan "Dila Yüksel Görsel Sanatlar Atölyesi" hizmete girdi.

Açılış töreni ve katılımcılar

Açılış törenine, bağışı gerçekleştiren baba Seha Yüksel ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, anının yaşatılması ve öğrencilerin sanat eğitimine erişiminin güçlendirilmesine vurgu yapan konuşmalarla gerçekleşti.

Seha Yüksel törende, 5 yıl önceki depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybettiğini belirtti ve duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Çocuklarım sanatı severdi ancak onların bu uğraşlarını sürdürme imkanım kalmamıştı. Yine de babalık görevim bitmedi, sonsuza kadar devam edecek. Hayalleri sevgiye sarıp gerçeğe kavuşturalım diyerek bir dernek kurduk. Sizlerle kader birliğimiz var, acılarımız ortak. Bu atölye, Dila'nın anısını yaşatacak ve sizlerin geleceğine ışık olacak."

Yetkililerin değerlendirmesi ve atölyenin önemi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Hatay'da okulların onarımdan geçirildiğini belirterek, "Bu anlamlı bağış, iki deprem bölgesi arasında duygusal bir köprü oluşturdu. Devletimiz büyük çabayla okullarımızı yeniden ayağa kaldırdı ancak hayırseverlerimizin desteğiyle bu süreç çok daha anlamlı hale geldi." ifadelerini kullandı.

Okul müdürü İlhami Koç ise atölyenin öğrenciler açısından önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından atölyenin açılış kurdelesi kesildi ve mekan, öğrencilerin görsel sanatlara erişimini artıracak bir eğitim alanı olarak hizmete girdi.

Atölye, sanat eğitimine erişimi güçlendirmenin yanı sıra, bağışçının anısını yaşatma ve farklı deprem bölgeleri arasında dayanışma örneği oluşturma niteliği taşıyor. Okul yönetimi ve eğitimciler, atölyenin öğrencilerin yaratıcılığını destekleyecek şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

İzmir'de 2020 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Dila Yüksel anısına...

İzmir'de 2020 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Dila Yüksel anısına Hatay'ın İskenderun ilçesinde oluşturulan sanat atölyesi hizmete girdi.

İzmir'de 2020 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Dila Yüksel anısına...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı