Yükseköğretimde Dijital ve Yapay Zeka Programları Artıyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'deki dijital ve yapay zeka temelli programların bulunduğu üniversite sayısının 70'e ulaşacağını açıkladı. Özvar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde düzenlenen "2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı"nda 20 üniversitede 70'i aşkın yapay zeka ve dijital temelli programın bu yıl hizmete girdiğini vurguladı.
Hızla Artan Yapay Zeka Programları
Özvar, 50 üniversitede de yeni programların açılacağını ifade ederek, “Bu sene 20 üniversitemizde eğitim öğretime başlandı. Böylece dijital ve yapay zeka tabanlı program sayısını toplamda 70'e çıkaracağız,” dedi.
İstihdama Duyarlılık ve Kalite Standartları
Yükseköğretim Başkanı, dijital beceri açığının kapatılmasında yeni programların önemli bir rol oynayacağını belirtti. Ayrıca, programların dönüşümünü zamana yaymak ve istihdama duyarlılığı azalan programlar yerine daha güncel olanları ikame etmek hedeflendiğini ifade etti.
Müfredat Güncellemeleri ve Sektör İşbirliği
Özvar, YÖK olarak eğitim ve sektör ihtiyaçları arasında uyumsuzluk oluşumunu engellemek amacıyla üniversitelerin müfredatlarını sektör temsilcileri ile istişare ederek güncelleyeceklerini belirtti. “Üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası itibarını arttırmayı ve dünyada rekabet gücünü yükseltmeyi hedefliyoruz,” dedi.
Siber Güvenlik ve Meslek Yüksekokulları
Özvar, siber güvenlik meslek yüksekokulu programlarının son yıllarda en başarılı programlar arasında yer aldığını da vurgulayarak, bu alandaki gelişmelere dikkat çekti.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde beşincisi düzenlenen "2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da katıldı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde beşincisi düzenlenen "2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da katıldı.