DOLAR
42,78 -0,22%
EURO
50,21 -0,07%
ALTIN
5.957,27 0,02%
BITCOIN
3.653.906,96 -0,71%

Dijital Öğretmenler Projesi ile 1000 Öğretmene Eğitim Verilecek

ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle başlatılan proje, 1000 öğretmene dijital yetkinlik kazandıracak.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:17

Dijital Öğretmenler Projesi ile 1000 Öğretmene Eğitim Verilecek

Dijital Dönüşüm Şansı: "Dijital Öğretmenler" Projesi

Dijital Öğretmenler projesi, 81 ildeki ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine dijital yetkinlik kazandırmayı amaçlıyor. Proje, ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile hayata geçirildi.

Yeni Dönem Başvuru Süreci Başladı

Proje kapsamındaki yeni dönem başvuru süreci başladı. Eğitim verilecek öğretmenlerin, temel bilgisayar bilgilerine sahip olmaları yeterli. Öğretmenler, 8 Eylül tarihine kadar projeye internet üzerinden başvuruda bulunabilir.

Beş Haftalık Eğitim Programı

Proje ile bu yıl 1000 öğretmene, 5 haftalık dijital eğitim verilecek. Eğitim süresince dijital vatandaşlık, güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım gibi modüller ele alınacak. Ayrıca, yapay zeka araçları da tanıtılacak.

Projenin Önemi ve Kazanımları

2020 yılından bu yana toplamda 8 bin öğretmene ulaşan projenin, Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlaması öngörülüyor. Hızla değişen eğitim ve teknoloji dünyasında öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için bu tür projelerin desteklenmesi büyük önem arz ediyor.

İkinci Faz Eğitimleri

Birinci faz eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1000 öğretmenden, başarı sıralamasına göre seçilecek 100 öğretmene ikinci fazda sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları üzerine eğitimler verilecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı