Diddy Hakkında İki Yeni Cinsel İstismar Davası Daha Açıldı

Dünyaca ünlü rapçi Diddy, iki kadına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla New York'ta iki yeni davayla karşı karşıya.

Yayın Tarihi: 06.02.2025 17:34
Güncelleme Tarihi: 06.02.2025 17:34

Diddy Hakkında İki Yeni Cinsel İstismar Davası Daha Açıldı

Diddy Hakkında Cinsel İstismar Suçlamaları

Amerikalı rapçi Sean Combs, daha yaygın olarak "Diddy" ve "Puff Daddy" lakaplarıyla tanınmaktadır. John Smith ve Jane Doe adlı iki kadın, Combs hakkında cinsel istismar suçlamasıyla New York mahkemesinde yeni davalar açtı.

Eski İddialar Yeniden Gündemde

Ulusal basında yer alan haberlere göre, davalardan birinde, Combs'un 1990'larda New York'ta bir barda düzenlenen bir partide bir kadına uyuşturucu verdiği ve onu rızası dışında cinsel ilişkiye zorladığı öne sürülüyor. Diğer bir davacı ise, Combs'un kendisini rızası dışında Manhattan merkezinde bulunan Trump Otel'e götürdüğünü ve burada cinsel istismarda bulunduğunu iddia ediyor.

Önceki Davalar ve Suçlamalar

Combs, daha önce "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" suçlamalarıyla 16 Eylül 2024 tarihinde gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sunulan 14 sayfalık iddianamede, ünlü rapçinin, evlerinde düzenlediği ve genellikle kayıt altında tutulan "Freak Offs" adlı partilere katılmaya zorladığı kişilerle cinsel ilişkiye girmelerine baskı yaptığı ifade edilmişti.

Nüfuz ve Zorlama İddiaları

İddianamede, Combs'un "nüfuzunu kullanarak kariyerlerini kontrol etmekle tehdit" ettiği belirtilirken, aynı zamanda davalılara ekonomik, psikolojik ve fiziki şiddet uyguladığı da kaydedilmiştir. Yapılan aramalarda Combs'un evinde uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği bildirilmiştir.

Dava Süreci

Combs'un karşılaştığı davaların duruşmaları, 5 Mayıs'ta başlayacak. Eğer mahkeme, Combs'u suçlu bulursa, rapçiye en az 15 yıl, en fazla ömür boyu hapis cezası verilebilir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı