Devrek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartını söküp taşıyan şüpheli tutuklandı

Devrek'te üst geçide asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartını söküp üzerine gres yağı süren Ufuk Ö., jandarma tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayın Tarihi: 12.08.2026 09:05
Güncelleme Tarihi: 12.08.2026 09:08

Devrek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartını söküp taşıyan şüpheli tutuklandı

Devrek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pankartını söküp taşıyan şüpheli tutuklandı

Olayın gelişimi:

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, Ankara-Zonguldak Karayolu üzerindeki bir üst geçide Devrek Belediyesi ekiplerince asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartı, vatandaşların amatör kameralarıyla görüntülediği bir olayda yerinden söküldü. Görüntülerde, pankarta yağ sürdüğü belirtilen Ufuk Ö. isimli şahsın pankartı yerinden sökerek üst geçitten aşağıya taşıdığı görülüyor.

Olay sırasında belediye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar şahsa tepki gösterdi. Görüntülerde bir vatandaşın "Niye söküyorsun sen bunu" şeklindeki sorusuna Ufuk Ö.'nün "Lazım mı. Polisi ararsın, haber verirsin" yanıtını verdiği, başka bir kişinin ise telefondan polisi aradığı ve "Kaşınıyorsun sen herhalde değil mi? Sen kimsin, nerelisin. Cumhurbaşkanından üstünsün sen değil mi?" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Gözaltı ve yargı süreci:

Durum yetkililere bildirildikten sonra yapılan incelemede pankartın üzerine gres yağı sürüldüğü tespit edildi ve şahıs hakkında yakalama emri çıkarıldı. Harekete geçen jandarma ekipleri, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Karakoldaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ufuk Ö. adliyeye sevk edildi. Mahkemece alınan karar doğrultusunda şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Devrek ilçesindeki üst geçitteki pankartın sökülmesi ve zarar görmesiyle sınırlı kalmış olup, sürecin takipçisi oldukları öğrenildi.

DURUMU FARK EDEN VATANDAŞLAR O ANLARI AMATÖR KAMERAYA KAYDETTİ.

DURUMU FARK EDEN VATANDAŞLAR O ANLARI AMATÖR KAMERAYA KAYDETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.