Devrek'te 04-06 Yaş Kur'an Kursu ve İlçe Müftülük Binasının Temel Atma Töreni Yapıldı
Tören detayları ve katılımcılar
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen temel atma töreninde, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli bir araya geldi. Tören, Eski Mahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yanında gerçekleştirildi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı; ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalar ve duaların ardından protokol tarafından inşaatın temel atma işlemi tamamlandı.
04-06 yaş arası Kur'an Kursu hizmet binasının yapımını hayırsever gurbetçi vatandaş Yaşar Ünal üstlendi. Devlet tarafından hayata geçirilecek İlçe Müftülük Binası ile birlikte projelerin yaklaşık bir yıl içinde hizmete girmesi hedefleniyor.
Törene; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Çaycuma İlçe Müftüsü Adem Bebek, Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreni, ilçede dini eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik somut bir adım olarak kayda geçti ve yetkililer inşaat sürecinin planlanan takvime uygun ilerlemesi için çalışılacağını belirtti.
PROTOKOL TEMEL ATMA TÖRENİNDE BİR ARAYA GELDİ