Devlet Tiyatrosu'nun 'Profesyonel' Oyunu 15 Yıllık Repertuvar Yolculuğuna Veda Etti
Devlet Tiyatrosu repertuvarında 15 yıl boyunca aralıksız ve kapalı gişe sahnelenen Profesyonel oyunu, son temsilini Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdi. Oyun, üç gün süren gösterimlerde bin 300’ü aşkın seyirciye ulaştı ve repertuvardaki 15 yıllık yolculuğunu noktalamış oldu.
Uzun soluklu repertuvar ve son gösterim
Repertuvarda 15 yıl boyunca kesintisiz sahnelenen ve 750’yi aşkın temsille binlerce seyirciye ulaşan oyunun son gösterimi, salonda yoğun ilgi ve alkışlarla tamamlandı. Üç gün süren gösteriler boyunca oyuncular ve ekip, izleyicilerle kurulan bağın önemine vurgu yaptı.
Başrol oyuncularının değerlendirmeleri
Yetkin Dikinciler, oyunun uzun soluklu yolculuğunu anlatırken şu değerlendirmeyi paylaştı: “Hiç saymadık. Anneannemin bir sözü vardı; ‘sayma bereketi kaçar’ derdi. Saymadık ve çok bereketli bir oyun oldu. Hem seyircinin ilgisine mazhar olduk, hem dediğiniz gibi binlerce seyirciye ulaştık, çok güzel etkileşimler yaşadık.” Dikinciler, her temsilde seyirciyle yeniden kurulan bağa dikkat çekerek, “İzleyicimiz sadece bir oyun izlemiş olmanın değil, hayata dair bir şeyler duymuş olmanın heyecanıyla tiyatrodan ayrıldı” dedi. Ayrıca oyunun güncelliğini korumasını, metnin sistem ve birey çatışmasını evrensel bir dille ele almasına bağladı: metin hiçbir dönemde eskimedi.
Bülent Emin Yarar ise aynı oyunu 15 yıl boyunca oynamanın kendileri için bir yük değil, motivasyon kaynağı olduğunu belirtti: “Bıkmadınız mı diyorlar. Hiç bıkmadık. Bıkılacak en ufak bir şey yaşamadık. Çünkü her seferinde taptaze bir seyirciyle karşılaşıyoruz. Onların coşkusu bizi diri tutuyor.” Yarar, oyunun kariyerindeki özel yerini ve Duşan Kovaçeviç’in metninin zamansız gücünü vurguladı.
Teşekkür, kapanış ve ödül
Röportajda Küçükçekmece seyircisine özel teşekkürler iletildi. Bülent Emin Yarar, ilçede defalarca sahneye çıktıklarını ve güçlü bir bağ kurduklarını belirtti: “Seyirci isterse kalite artar. Küçükçekmece seyircisinin buna fazlasıyla hazır olduğunu görüyoruz.” Yetkin Dikinciler ise kültür merkezlerinin rolüne dikkat çekerek Cennet Kültür ve Sanat Merkezi için şu değerlendirmeyi yaptı: “Kültür merkezleri bir boşluğu doldurmaz, boş alan açar. Önemli olan o alanı nasıl doldurduğumuzdur. Buralar kaliteli sanatın halkla buluşması için bir çekim merkezi. Burada her zaman çok güzel ağırlandık. Güzel zamanlar geçirdik. Tüm seyircimize teşekkür ediyoruz.”
Son temsilde, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcıları Sükun Işıtan ve Emre Başer de gösteriyi izledi. Devlet Tiyatrosu'nda emekli olan Bülent Emin Yarar adına Sükun Işıtan, Devlet Tiyatroları adına bir ödül takdim etti. 15 yıllık serüven, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki son temsille alkışlarla veda etti.
DEVLET TİYATROSU REPERTUVARINDA 15 YIL BOYUNCA ARALIKSIZ, KAPALI GİŞE SAHNELENEN VE 750'Yİ AŞKIN TEMSİLLE BİNLERCE SEYİRCİYE ULAŞAN PROFESYONEL OYUNU, SON TEMSİLİNİ KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ CENNET KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ'NDE GERÇEKLEŞTİRDİ.