Dertlere Deva Meyve Mi?
İsmini son dönemde duymuş olduğumuz bu şifalı meyve marketlerde, çarşı ve pazar tezgahlarında yerini almıştır. Özelikle 50 tl gibi bir fiyata satılan meyve 30 tl ye düşerek kuyruklar oluşturmaya başlamıştır. Hünnap Balıkesir ve Kütahya illerinde yaygın olarak yetiştirlip, tüketilirken aynı zamanda satışı yapılan bir meyvedir. Lif içeriği yüksek olup sindirimi de düzenler. Aynı zamanda kabızlık problemi yaşayan hastalarında tercih edebileceği meyve çeşitir. Lifli beslenmek kalp sağlığını koruyarak, kalp krizi riskini de azaltacağı için beraberinde tetiklediği kolesterol problemlerine de çare olabilmektedir. Bu şifalı meyve Çin Hurması ve Kırmızı Hurma olarakta isimlendirilmektedir. Uzmanlar bu şifa kaynağı meyvenin birçok kanser türü hastalıklarını iyileştirme aşamasında tercih edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
Ölçülü Tüket Hünnap Kaç Kalori?
Hünnap meyvesinin yaklaşık 100 gramında ortalama 79 kcal vardır. 20 gram karbonhidrat içerdiğininden glisemik indeksi düşük meyvelerin içindedir. Lezzetli olan bu meyvenin tüketiminde fazlaya kaçmamak gerekmektedir. Fazla tüketimi sonucu gaz problemleri yaşanabilmektedir Karbonhidrat barındırması nedeniyle kan şekerini yükselteceğinde ölçüden şaşmayınız.
Hünnap Çayı Tarifi ve Puf Noktaları
Çay hepimizin zaman zaman tükettiği ve sevdiği içecekler arasındadır. Hünnap Çayıda kış aylarında kurutularak saklanıp tüketebilceğimiz çaylar arasında olabilmektedir. Ateş düşürücü, stresi azaltıcı ve uyku düzenleyeci etkisi ile kış çayı listenize eklemenizi tavsiye etmekteyiz. Hünnabın meyvesinin ister tazesini isterseniz kurutulmuşunu zencefil ve çubuk tarçın ile beraber sıcak suda 5 dakika kaynatıp tüketmenizde fayda vardır.