Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Depremzedelere müjdelenen konutlar bugün itibariyle sırayla teslim edilecek!

Hatay'da yaşanan depremden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği konutlar, depremzedelere teslim edilmeye başlandı. Bakan Özhaseki, gece gündüz demeden çalışarak vatandaşların evlerine kavuşmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 03.02.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 16:57

Depremzedelere müjdelenen konutlar bugün itibariyle sırayla teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depreminden sonra özellikle deprem bölgesinden olan Hatay’da birçok konut kullanılmaz hale gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden sonra gerçekleştirdiği açıklamayla konutları yıkılan vatandaşlar için yeni konut projelerine imza atılacağını aktarmıştı. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra depremzede vatandaşlar için konut yapımlarına başlandı. Yapımı tamlamlanan konutlar ise bugün hak sahibi depremzedelere teslim edilemeye başlanacak.

Bakan Mehmet Özhaseki söz konusu olan depremzede konutları için; "Evleri yıkılan, dışarıda ve konteynerde yaşayan herkesin evlerine kavuşuncaya kadar, vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZHASAKİ ATATÜRK CADDESİ EMLAK KONUT ŞANTİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Atatürk Caddesi Emlak Konut şantiyesini ziyaret etti. Milletvekilleri ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile birlikte çalışmaları inceledi. Bakan Özhaseki; konuşmasında bir yıl önceki depremleri hatırlatarak, yapılan konutların teslim edileceğini belirtti. "Cenabıhak böyle afet vermesin, ama doğanın kuralları var. Bu bilince sahip olursak, en az hasarla atlatırız" dedi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı'nın Hatay için başlattığı 7 binden fazla konut projesinin kuralarını çekeceğini de ekledi.

Depremzedelere müjdelenen konutlar bugün itibariyle sırayla teslim edilecek!

KONUTLARIN YAPIMINDA NE ZOR AŞAMA ZEMİN BÖLÜMÜ OLUYOR

Bakan Özhaseki, Atatürk Caddesi'ni 'Hatay'ın kalbi' olarak tanımlayarak, "Zemine, üst tarafta yapacak olduğumuz inşaatlardan çok daha fazla önem vererek yapıyoruz. Zemin, buradaki en zorlayıcı faktör. 20 metreye yakın zeminde kazık çakarak, zemini sağlamlaştırarak üzerindeki binaları inşa ediyoruz. Hatay genelinde 135 bin civarında konut yıkıldı. Yıkımdan sonra 100 bin civarında konutun ihalesini gerçekleştirdik. Süreç halen daha devam ediyor. Yerinde dönüşümle vatandaşlarımızın önünü açacağız, zor bulduğumuz bölgelerde hızla inşaata devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ EVİNE KAVUŞANA KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Özhaseki; hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayarak evleri yıkılan, dışarıda ya da konteynerde kalan vatandaşların, evlerine gireceği ana kadar gece gündüz demeden faaliyetleri sürdürme hedefinde olduklarını belirtti. Bugün itibariyle bulundukları yerde kura çekimi törenine başladıklarını ve Cumhurbaşkanı'nın da burada olacağını duyuran Bakan Özhaseki, konut teslimlerine ek olarak hastanelerin açılışını gerçekleştireceklerini de paylaştı. Konut teslimlerinden sonra seçimler öncesinde adaylarını açıklayacaklarını da konuşmasına ekledi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ise, deprem bölgesinde ulaştırma ve haberleşme altyapısını iyileştirmek için çalıştıklarını belirtti.