Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Depremleri konu alan 'Adıyaman Blues' isimli belgeselin ilk gösterimi yapıldı!

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin üzerinden 1 yıl geçerken, kayıpları anmak ve o günlerdeki beraberliği hatırlamak için “Adıyaman Blues” ismiyle hazırlanan belgesel yayımlandı.

Yayın Tarihi: 04.02.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 04.02.2024 16:22

Depremleri konu alan 'Adıyaman Blues' isimli belgeselin ilk gösterimi yapıldı!

İnsan İzi Derneği tarafından yapılan açıklamada, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan gösterim öncesinde Kuran-ı Kerim okunduğu aktarıldı. Şehitler anıldıktan sonra derneği Başkanı Umut Sarıkaya, Adıyaman’da aşevi ile birlikte kadın ve çocuklara psikososyal destek verdiklerini belirtti. Tüm bu destekleri Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptıklarını söyleyen Sarıkaya, daha sonra çalışmalar hakkında detay verdi. 

insan izi derneği

Başta aşçı ve psikologlar olmak üzere her yaştan ve meslekten gönüllü olduğunu kaydeden Sarıkaya, bundan sonra da görevlerine devam edeceklerini aktardı. Bayramlarca, eğitim dönemlerinin açılışlarında ya da park açılışı gibi günerde de Adıyaman’a gitmeye devam edeceklerini vurguladı.

Adıyaman Blues isimli belgeselin prodüktörü ve senaristi Kübra Kuruali, depremin 40. gününde Adıyaman’a gittiğini, çeşitli izlenimler yazdığını aktardı. Dönerken de yazdığı izlenimleri belgesel yapma kararı aldığını söyledi. Daha sonra ise program, belgeselin gösterimiyle devam etti. 

adıyaman blues

Dijital mecrada yayımlanacak 

Senaryosunu ve prodüktörlüğünü Kübra Kuruali’nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Kaan Burak Şen, kamera ve kurguda da Orhan Şenol’un olduğu belgesel, İnsan İzi Derneği katkılarıyla hazırlandı. TVNETX dijital platformunda yayımlanan belgesel, afet bölgesinde depremin kırkıncı gününde giden gazeteci ve editörlerin izlenimlerini aktarıyor. Kübra Kuruali’nin İnsan İzi Derneği’ne katılmasıyla birlikte tekrar tekrar sahaya gidişini konu alan belgesel, Adıyaman halkıyla kurulan bağları anlatıyor.