Depremde 92 öğrencisini kaybeden öğretmen Metin Acıpayam acı süreci anlattı

Kahramanmaraşlı öğretmen Metin Acıpayam, 117 öğrencisinden 92’sini kaybettiğini, mezarlık ziyaretlerini ve kayıt mücadelesini anlattı.

Yayın Tarihi: 23.11.2025 11:23
Güncelleme Tarihi: 23.11.2025 11:23

Depremde 92 öğrencisini kaybeden öğretmen Metin Acıpayam acı süreci anlattı

Depremde 92 öğrencisini kaybeden öğretmen acı dolu süreci anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 117 öğrencisinden 92’sini kaybeden kişisel gelişim uzmanı ve eğitim gönüllüsü öğretmen Metin Acıpayam, yaşadıkları kayıpların ve sürdürdükleri hafıza çalışmalarının ayrıntılarını paylaştı.

Her 24 Kasım ve 6 Şubat’ta tazeleyen acı

Acıpayam, Her 24 Kasım geldiğinde acımız tazeleniyor. 92 canımızı, bu ülkenin 92 geleceğini kaybettik sözleriyle öğretmenler günü ve deprem anılarının kendileri için nasıl bir yük olduğunu dile getirdi. Kahramanmaraş’ta yaşayan Acıpayam, depremde hayatını kaybeden 97 öğrencisinin bulunduğu mezarlığı ziyaret ettiğini belirtti.

Deprem döneminde en büyük acıyı çocuklarla birlikte yaşadıklarını vurgulayan Acıpayam, her 24 Kasım ve her 6 Şubat’ta mezarlıkları ziyaret ederek çocukların hatıralarını yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Enkazdan kalan defterleri, kalemleri, kitapları küçük bir müzede sergilemek için hazırlıyoruz diye ekledi.

Öğrenci hikâyeleri: Şiirden ölüme kadar

Acıpayam, depremden kısa süre önce ölüm üzerine şiir yazmak isteyen bir öğrencisinin hikâyesini anlattı: "O çocuğum çok güzel bir şiir yazmıştı. Ben de ona edebiyatımızın ölüm şairi Cahit Sıtkı'yı örnek göstermiştim. 6 Şubat gösterdi ki o çocuk şiiri yazmakla kalmadı, ölümü bizzat tattı."

Bir başka öğrencisinden gelen mesajı da aktaran Acıpayam, "Bir başka öğrencimiz de deprem anında bana ‘Hocam iyi misiniz?’ diye mesaj attı. Çok değerliydi. Enkazdan çıkardık ama bacağını kaybetti. Yaklaşık 15 gün sonra vefat etti" dedi.

Kayıt mücadelesi ve mezarlıklar

Depremde ailesini kaybeden birçok çocuk için kayıt ve kimlik çalışmaları yürüttüklerini belirten öğretmen, çocukların aile bilgilerini bulmak ve resmi kayıtlara geçirmek için çaba harcadıklarını söyledi. "Bu çocukların anne babalarının kim olduğunu bulmak, kayıtlarını çıkarmak için uğraştık. İsmi olan bir mezarlığa defnedilmeleri bile bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Acıpayam ayrıca, resmi kayıtlara yansımayan 24 kayıp çocuk olduğunu ve bu çocukların da izini sürmeye devam ettiklerini belirterek sözlerini tamamladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN ÖĞRETMEN METİN ACIPAYAM, DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN 97 ÖĞRENCİSİNİN...

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN ÖĞRETMEN METİN ACIPAYAM, DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN 97 ÖĞRENCİSİNİN BULUNDUĞU MEZARLIĞI ZİYARET ETTİ.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN ÖĞRETMEN METİN ACIPAYAM, DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN 97 ÖĞRENCİSİNİN...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.