Denizli'nin Nikfer Kayak Merkezi yeni sezonda yoğun ilgi gördü

Denizli'nin Tavas ilçesindeki Nikfer Kayak Merkezi, kar sonrası hafta sonunda yoğun ziyaretçi aldı; 9 pistte 13 km, JAK ekipleri güvenlik önlemlerini artırdı.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 13:40
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 13:45

Denizli'nin Nikfer Kayak Merkezi yeni sezonda yoğun ilgi gördü

Nikfer Kayak Merkezi hafta sonunda yoğun ilgi gördü

Denizli’nin Tavas ilçesinde yer alan Nikfer Kayak Merkezi, yoğun kar yağışının ardından yeni sezonda hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Merkez, Gölgeli Dağların uzantısı olan Bozdağ eteklerinde, 2420 rakımda konumlanıyor.

Pistler ve erişim

Kayak merkezi, çevre illerden ulaşımı kolaylaştıran konumuyla öne çıkıyor: Denizli merkeze 75 kilometre, Muğla merkeze 128 kilometre, Aydın'a 179 kilometre ve İzmir'e 289 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ziyaretçiler, toplam 13 kilometrelik alana yayılan 9 piste erişerek farklı zorluk seviyelerinde kayak yapma imkânı buluyor.

Ziyaretçi profili ve etkinlikler

Kayak pistlerinde sporcular adrenalin dolu anlar yaşarken, kızak alanlarında özellikle çocukların neşesi öne çıktı. Kar topu oynayan, kızakla kayan ve ilk kez karla tanışan çocuklar Nikfer Kayak Merkezi’nde renkli görüntüler oluşturdu. Hafta sonu yoğunluğu, ailelerin ve amatör sporcuların ilgisini gösteriyor.

Güvenlik ve denetim

Artan ziyaretçi yoğunluğuna bağlı olarak güvenlik önlemleri de artırıldı. Bölgede Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri görev alarak hem denetim yaptı hem de olası acil durumlara karşı hazır bekledi. Yetkililer, güvenlik ve acil müdahale koordinasyonunun sürdürüldüğünü belirtti.

Genel olarak Nikfer Kayak Merkezi, bu sezon karın etkisiyle ziyaretçi talebinin arttığı, farklı yaş gruplarına hitap eden bir kış destinasyonu olarak öne çıkıyor.

DENİZLİ’NİN TAVAS İLÇESİNDE BULUNAN NİKFER KAYAK MERKEZİ, KAR YAĞIŞININ ARDINDAN HAFTA SONUNDA...

DENİZLİ’NİN TAVAS İLÇESİNDE BULUNAN NİKFER KAYAK MERKEZİ, KAR YAĞIŞININ ARDINDAN HAFTA SONUNDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

DENİZLİ’NİN TAVAS İLÇESİNDE BULUNAN NİKFER KAYAK MERKEZİ, KAR YAĞIŞININ ARDINDAN HAFTA SONUNDA...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.