Denizli merkezli şebeke 30 fabrikadan spiral makinesiyle 150 milyon lira çaldı
Operasyon ve soruşturma detayları
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, son 6 ay içinde farklı tarihlerde fakat aynı yöntemle gerçekleştirilen 30 ayrı kasa hırsızlığı olayı üzerine geniş çaplı bir çalışma yapıldı.
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü saatler süren kamera incelemeleri ve titiz çalışmalarda olayları örgütlü ve organize şekilde gerçekleştirdiği belirlenen 19 şüpheli tespit edildi. Şebekenin çökertilmesi amacıyla Denizli, İstanbul, Aydın, Muğla, Ordu, Diyarbakır ve Bitlis illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı ve 31 adreste arama yapıldı.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve yüklü miktarda para ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da operasyonun başarısını sosyal medya hesabından paylaştı.
Suç yöntemi ve görüntüler
Soruşturmada, şebeke üyelerinin yakalanmamak için kar maskesi taktıkları ve safeleri olay yerinde spiral makinesi ile keserek açtıkları, bu yöntemle yaklaşık 150 milyon lira çaldıkları tespit edildi. Soygun yaptıkları fabrikaların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin içeride serinkanlı yürüyüşleri ve kasaları spiral makinesiyle kesip kısa sürede içlerini boşalttıkları görüldü.
Yargılama süreci
Gözaltına alınan 19 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer 8 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı. Soruşturma ve yargı süreci Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, elde edilen dijital delillerin ve suç organizasyonunun çözülmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
ÜLKEDE GENLİNDE 30 FABRİKADAN 150 MİLYON LİRALIK HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKENİN 11 ÜYESİ TUTUKLANDI. KASALARI SPİRAL MAKİNESİYLE KESERE PATLATAN ÖRGÜT ÜYELERİNİN RAHAT TAVIRLARI PES DEDİRTTİ.