Denizli’de sağlık altyapısında iki önemli adım: Acil Durum Hastanesi hizmette, Şehir Hastanesi yapımı sürüyor
Denizli, sağlık hizmetlerini genişletecek yeni yatırımlarla kapasitesini artırıyor. Şehirde açılan 500 yataklı Acil Durum Hastanesi ile birlikte inşaatı devam eden 1000 yatak kapasiteli Denizli Şehir Hastanesi tamamlandığında, ilde 10 bin kişiye düşen yatak sayısının Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağı bildirildi.
Acil Durum Hastanesi’nin donanımı ve kapasitesi
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde inşa edilen ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından yaklaşık 47 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtilen hastane, toplam 500 yatak kapasetiyle hizmete girdi. Bu yatakların içinde 104 yoğun bakım yatağı bulunuyor.
Öztürk, hastanenin 8 bloktan oluştuğunu; acil servislerin üç blok giriş katında, diğer blokların alt katlarında poliklinikler, laboratuvar ve görüntüleme birimlerinin yer aldığını belirtti. Binanın zemin artı iki kat düzeninde toplam 46 bin metrekare kapalı alanı bulunduğu ve teknik bir binanın ayrıca 24 bin metrekare olarak planlandığı ifade edildi. Tüm yataklı servislerin ikişer yataklı, içinde banyo-tuvalet bulunan nitelikli odalar şeklinde tasarlandığı vurgulandı.
Hastanenin teknolojik altyapısı şöyle sıralandı: 106 poliklinik, 14 ameliyathane, 2 anjiyografi ünitesi, MR, 2 BT, mamografi, 5 röntgen, 8 ultrasonografi, kemik dansitometri ve ERCP ünitesi. İl Sağlık Müdürü bu birimlerle daha geniş ve nitelikli hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtti.
Taşınma planı ve şehir hastanesi hedefi
Denizli Devlet Hastanesi’nin mevcut tüm birimlerinin yeni Acil Durum Hastanesi’ne taşınacağı, taşınma işinin teknik bir süreç olduğu ve önceki taşınma deneyimlerinden yararlanılarak plan hazırlandığı belirtildi. Taşınma çalışmalarına Bakanlık onayı sonrası başlandığı, 08 Nisan 2026 tarihi itibarıyla Cildiye, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Ağrı-Anestezi polikliniklerinin açıldığı ve laboratuvar ile görüntüleme hizmetlerinin eş zamanlı başlatıldığı aktarıldı.
Taşınma sürecinin yaklaşık 3-4 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiği, hastaların güvenliğinin ön planda tutulacağı ve yeni yataklar boşaldıkça kademeli aktarım yapılacağı ifade edildi. İl Sağlık Müdürü tüm enerjinin önümüzdeki dönemde Denizli Şehir Hastanesi projesinin tamamlanmasına adayacağını belirtti. Şehir Hastanesi tamamlandığında il genelindeki yatak yoğunluğunun Türkiye ortalamasının üstünde olacağı tekrar vurgulandı.
Özetle, Denizli’de açılan 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hem kapasite hem de teknoloji açısından kent sağlık hizmetlerini güçlendiriyor; 1000 yataklı Şehir Hastanesi tamamlandığında ilin yatak arzı ulusal ortalamanın üzerine çıkacak şekilde planlanıyor.
DENİZLİ’NİN HİZMETE GİREN 500 YATAKLI ACİL DURUM HASTANESİNİN ARDINDAN 1000 YATAK KAPASİTELİ DENİZLİ ŞEHİR HASTANESİNİN TAMAMLANMASIYLA BİRLİKTE 10 BİN KİŞİYE DÜŞEN YATAK SAYISINDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE YERİNİ ALACAĞI BELİRTİLDİ.