Denizli'de miniklere eğitim yolculuğunda kırtasiye desteği

Denizli Büyükşehir, ilkokula başlayacak çocuklara çanta ve kırtasiye seti verecek; başvurular 17-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında online yapılacak.

Yayın Tarihi: 16.08.2026 13:24
Güncelleme Tarihi: 16.08.2026 13:24

Denizli'de miniklere eğitim yolculuğunda kırtasiye desteği

Denizli Büyükşehir'den okula merhaba desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini önceliklendiren bir adımla ilkokula başlayacak öğrencilere kırtasiye ve çanta desteği sağlayacağını açıkladı. Proje, yeni eğitim-öğretim döneminde miniklerin okula ilk adımlarını heyecanla atmalarına katkı vermeyi ve ailelerin eğitim giderlerini hafifletmeyi hedefliyor.

destek paketinin içeriği:

Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan setlerde çanta, kalemlik, beslenme çantası, resim defteri, kuru boya, pastel boya, kalem, silgi, kalemtıraş, kırmızı kalem ve güzel yazı defteri bulunuyor. Hazırlanan materyaller, ilkokula başlayacak çocukların temel eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi.

amaç, uygulama ve beklentiler:

Belediye yetkilileri, uygulamanın hem sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olduğunu hem de çocukların eğitimde eşit şartlara sahip olması yönünde somut bir adım teşkil ettiğini belirtiyor. Projeyle birlikte öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak edilirken, ailelerin omuzlarındaki ekonomik yükün azalmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ise uygulamanın önemine vurgu yaparak, "Her çocuğumuzun eşit şartlarda eğitim hayatına başlaması en büyük önceliğimiz. Bu desteğimizle, yalnızca minik yavrularımızın ilk gün heyecanına ortak olmakla kalmıyor, aynı zamanda ailelerimizin eğitim masraflarını hafifleterek ekonomik anlamda da yanlarında oluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde, ihtiyaç duyan her kardeşimizin elinden tutmak ve onları güçlü bir geleceğe taşımak var. Çocuklarımızın attığı her adım, ülkemizin yarınlarına atılmış bir umut tohumudur. Bizler de o umutların filizlenmesi için her zaman yanlarında olacağız" dedi.

başvuru süreci ve koşulları:

Programa katılmak isteyen aileler başvurularını 17-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında https://denizli.bel.tr/basvurular adresi üzerinden online olarak yapabilecek. Yetkililer, başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmasının gerektiğini hatırlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu tür desteklerle eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi ve çocukların eğitim hayatına güvenle başlamalarını sağlamayı sürdürmeyi hedefliyor.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİYLE İLKOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERE...

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİYLE İLKOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE VE ÇANTA DESTEĞİ VERİYOR. BAŞKAN BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU, "HER ÇOCUĞUMUZUN EŞİT ŞARTLARDA EĞİTİM HAYATINA BAŞLAMASI EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.